x

James Vincent McMorrow til Danmark

James Vincent McMorrow til Danmark

Den populære irske sanger, sangskriver og guitarist James Vincent McMorrow giver koncert i DR Koncertsalen søndag den 23. oktober.

James Vincent McMorrows popularitet herhjemme er støt voksende. Sidst den irske sanger gæstede Danmark, måtte hans koncert opgraderes fra Lille Vega til Store Vega, og denne gang får publikum fornøjelsen af at opleve McMorrow i DR Koncerthuset, Koncertsalen. 

McMorrow brød igennem i hjemlandet, da han i 2010 albumdebuterede med "Early in the Morning." Hans guitarbaserede folk-sange sikrede ham også en optræden i det legendariske engelske tv-show "Later… With Jools Holland", og i 2012 fik pladen en European Border Breaker-pris for sine gode salgstal uden for Irland.

I tiden efter udgivelsen begyndte McMorrow at eksperimentere med sit udtryk, og hans andet album, "Post Tropical", der udkom i 2014, var inspireret af fundet af en harddisk fyldt med hans egne bud på omskrivninger af N.E.R.D.s sange.  Albummet bød på et mere elektronisk udtryk med input fra r&b og hiphop. 

På det seneste udspil fra McMorrow er guitaren og det mere nøgne lydbillede imidlertid tilbage i fokus. Han har nemlig lavet en inderlig indspilning af Chris Isak-hittet ”Wicked Game”, som mange vil genkende fra traileren til seneste sæson af succes-serien "Game Of Thrones", der ruller over skærmen i disse dage.

McMorrow medvirker desuden på den norske dj Kygos netop udgivne debutalbum "Cloud Nine" på sangen "I'm in Love".

Forsalget starter fredag den 20. maj klokken 11:00 via Billetlugen

GAFFA anmeldte McMorrow, da han optrådte på NorthSide 2014, hvor anmelder Steen Fabrin Michelsen uddelte tre stjerner og blandt andet skrev følgende: "Ingen kan betvivle hans musikalske talent. Især må man bøje sig i støvet for hans vokalmæssige overlegenhed med en falset uden sidestykke. Den minder selvfølgelig en hel del om Bon Ivers, men er mere ren og klar. Samtidig er numrene symfonisk komplekse med en detaljerigdom, der er et klunkehjem værdigt. De følsomme indiehymner bygges op for det næste øjeblik at brydes ned. Og ind i mellem tages vi med på gevaldige udflugter med fare for at komme på afveje. Det bliver ganske enkelt lidt for meget for min smag, og jeg mangler sange, der på mere direkte vis rammer og rører." Læs hele anmeldelsen her.

Hør McMorrow fortolke Chris Isaaks "Wicked Game":


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA