x

Lars Ulrich: Metallica er færdige med album til sommer

Lars Ulrich: Metallica er færdige med album til sommer

Lars Ulrich lover, at Metallica vil være helt færdige med deres 10. album til sommer. Det skriver Metal Hammer.

I næste måned agter det legendariske metalband at stikke hovederne sammen og blive enige om en titel og trackliste til den længeventede opfølger til "Death Magnetic" fra 2008. Ifølge Lars Ulrich ville det kræve en "kosmisk årsag", hvis albummet ikke udkommer i 2016.

Ulrich fortæller til Metal Forces: "Vi nærmer os afslutningen på den musikalske kreative proces, og vi er begyndt at se fremad og regne ud, hvordan vi skal dele dette album med universet."

"I juni måned sætter vi os ned og regner ud, hvad vi skal gøre med det hele – hvad vi skal kalde det og hvad der skal være på det."

Metallica har arbejdet med producer Greg Fidelman, der også sad i producerstolen på "Death Magnetic", i deres hovedkvarter i San Rafael, Californien. Ulrich tilføjer: "Greg Fidelman arbejder døgnet rundt på albummet og har gjort det siden sidste sommer. Han gør et sindssygt godt stykke arbejde og har puttet hele sit hjerte og sjæl i stort set hver eneste vågent øjeblik af sit liv på at hjælpe os med at lave og producere denne plade."

Han fortsætter: "Hvis albummet ikke kommer ud i år, så gør den det ikke, fordi den ikke er færdig. Det skulle være fordi af en eller anden kosmisk årsag, at det skulle være smartere at vente med den til næste år. Men albummet er færdig denne sommer."

I april var Metallica årets ambassadører for Record Store Day. Her fortalte Lars Ulrich til Rolling Stone Magazine, at albummet næsten var færdigt.

Metallica fik i 2008 et solidt comeback med "Death Magnetic", som så bandet vende tilbage til sine thrash-rødder. Albummet modtog fem stjerner af GAFFAs anmelder Keld Rud, der afsluttede sin anmeldelse således: "Man kan med dette in mente ikke blot konkludere, at der stadig er meget Metallica i metallen anno 2008, men at der skam også stadig er enormt meget metal tilbage i Metallica."


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA