x

Min playliste: 10 stærke sange, Helgi Jonsson spiller med på

Min playliste: 10 stærke sange, Helgi Jonsson spiller med på

Helgi Jonsson er aktuel med solo-ep’en ”Vængjatak” som forløber for et album. Her har han sammensat en playliste med nogle af de mange kunstnere, han har indspillet med over årene. Hør sangene nedenfor.

Helgi Jonsson kan opleves live i Danmark 1., 2, og 3. november i henholdsvis Bremen Teater, København, Musikhuset Aarhus og Musikkens Hus, Aalborg.  

Valgeir Sigurdsson - Equilibrium is Restored

– Valgeir er en af mine nærmeste venner i musikken. Han er Islands største producer, blandt andet på grund af sit arbejde på det tidlige Björk. Gennem ham har jeg spillet på mange forskellige kunstneres produktioner, men ”Equilibrium is Restored” er en af Valgeirs egne numre.

Sam Amidon - Saro

– Gennem Valgeir har jeg mødt Sam Amidon og spillet på albummet ”All Is Well”, der er en af mine all-time favorites!

Damien Rice - Colour Me In

– Damien indspillede en del af sit seneste album i vores studie, og jeg er med på en håndfuld numre. "Colour Me In" spillede han i kirken til mit bryllup (med Tina Dickow, red.).

Sigur Rós - Hoppípolla

– Det øjeblik, jeg trådte ind i studiet og hørte de første toner af ”Hoppípolla”, vidste jeg, at det ville blive et stort track! Det blev deres store gennembrud på radioer verden over. Jeg var med til at turnere med albummet ”Takk”, og vi spillede ”Hoppípolla” både hos Jools Holland og Conan O'Brien.

Wildbirds And Peacedrums - Bleed Like There Was No Other Flood

– Jeg er stor fan af denne svenske duo, hvis lyd med vokaler og percussion i centrum er befriende og fresh.

Nico Muhly - Wonders

– New York-komponisten Nico Muhly har skrevet ”Wonders” til mig til sit album ”Mother Tongue”. Det er en 15 minutter lang rejse udi middelalder-historier og vokaler og trombone.

Marketa Irglova - Gabriel

– Marketa er kendt fra filmen ”Once”, hvor hun vandt en Oscar for titelsangen sammen med Glen Hansard. Jeg spillede på hendes seneste, smukke album, ”Muna”. 

Tina Dickow - Someone You Love 

– Vi har skrevet nogle af Tinas mere upbeat sange sammen, som ”Welcome Back Colour” og ”You Wanna Teach Me To Dance”, men ”Someone You Love” er vores begges favorit-samarbejde indtil nu. 

Yaron Herman - Volcano

– Da den islandske vulkan Eyjafjallajökull forhindrede folk i at flyve over Atlanten, blev jeg bedt om at afløse et strandet amerikansk band på en schweizisk festival. Vel at mærke samme dag og sammen med den israelske klaver-virtuos Yaron Herman, som jeg aldrig havde mødt før! Den improviserede koncert var en stor succes, og bagefter lavede vi nummeret ”Volcano” sammen. 

Boy - July

– Boy er en fantastisk tysk pige-duo, som jeg virkelig har nydt at arrangere horn for.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA