x

Demonstration mod DR-nedskæringer

Demonstration mod DR-nedskæringer

Under overskriften "Lad DR leve" afholder Dansk Kunstnerråd i samarbejde med Dansk Journalistforbund den 12. september en aktion i København. Organisationerne frygter at nedskæringerne i DR vil få store konsekvenser for dansk kunst og kultur.

Aktionen består i et optog, der går fra Nytorv kl. 16 onsdag den 12. september og fortsætter til Gammel Strand, hvor taler, optræden og musik foran Kulturministeriet vil være på programmet.

De medvirkende er bl.a. Jomi Massage og Lars Møller, der sammen vil fremføre numre fra "Skandinaviske Klagesange", samt Kenneth Thordal, Jesper Klein og Tobias Trier. Konferencier bliver Flemming Jensen.

Formanden for Dansk Kunstnerråd, Franz Ernzt, har følgende at sige om motivationen for aktionen:

"Danskerne kan ikke være tjent med en national tv- og radiostation, der er præget af vitaminfattig underholdning, engelske kriminalserier og evindelige genudsendelser. Nedskæringerne rammer i særdeleshed hårdt i det danske kulturmiljø."

DR har således ifølge aktørerne ikke mulighed for at bidrage til udviklingen af den danske kultur. Ernst fortsætter:

"Når kompetente kulturjournalister fyres, og DR’s kulturprogrammer på både tv og radio i bedste fald reduceres og i værste fald lukkes, så mister dansk kunst og kultur en vigtig medspiller. Hvem skal formidle og skabe interesse for dansk kunst og kultur, når DR ikke længere kan?"

Se program og oversigt over nedskæringerne her


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA