x

DR PigeKoret og Pernille Rosendahl hylder fællessangen

DR PigeKoret og Pernille Rosendahl hylder fællessangen

DR PigeKoret inviterer til en hyldest af fællessangen og den danske sangskat, når de på søndag den 25. september afholder koncert i DR Koncerthus, hvor blandt andet Pernille Rosendahl gør koret selskab for at puste fornyet kraft ind i vor fælles sangskat.

Koncerten er startskuddet på det nye format og samlingssted "Din danske sang". "Din danske sang" skal ses som en videreudvikling af "Så syng da, Danmark", der i 10 år, sammen med DR’s kor, har inviteret alle indenfor – uafhængigt af musikalske evner – og opfordret dem til at synge med sammen med andre. Med "Din danske sang" vendes fokus særligt mod at tildele velkendte sange nyt og vedkommende liv og folde disse ud i personlige og nutidige fortolkninger.

Siden DR PigeKoret blev dannet i 1938, har koret opbygget en identitet, der er indbegrebet af den danske sang. DR PigeKoret har igennem årene formået at forny og levendegøre de sange, som vi alle kender og elsker. I sommer bragte koret danske sange med sig til OL i Rio, og derudover rejser de på kryds og tværs af landet for at dele sangene med resten af befolkningen.

I forbindelse med koncerten tilslutter den danske sangerinde Pernille Rosendahl sig koret på scenen. Solocellist Henrik Dam Thomsen fra DR SymfoniOrkestret er ligeledes med som musikalsk gæst. De to artister vil begge dele nogle af de sange, som har særlig stor betydning for dem samt indvie i de personlige historier, der knytter sig til sangene. Publikum får derudover mulighed for at få indflydelse på selve valget af aftenens sange, da købet af billet giver adgang til en stemme.

Billetter til søndagens arrangement kan købes via Billetlugen.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA