Lars H.U.G. indstiller karrieren: – Jeg stopper på toppen

Lars H.U.G. indstiller karrieren: – Jeg stopper på toppen

"Man skal kende sin besøgstid og sige tak, når tiden er inde," fortalte en taknemmelig Lars H.U.G. lørdag aften til dr.dk, da han efter sin optræden til Kronprinsparrets Prisuddeling erklærede sin exit fra dansk musik. Performancen til Kronprinsparrets prisuddeling blev dermed den legendariske musikers sidste.   

"Jeg føler, jeg slutter på toppen i den forstand, at jeg har nået det, jeg gerne vil opnå," fortsætter Lars H.U.G. sit farvel til dansk musikliv og sender samtidig en stor tak til de folk, der har været omkring ham og de fans, der har lyttet til hans musik: 

"Jeg har haft de bedste mennesker omkring mig, og jeg synes virkelig, jeg har lavet et professionelt arbejde. Tak fordi I var med mig til sidst. Kærlighed, Kærlighed, Kærlighed".  

Ikke mere H.U.G.

I 36 år har Lars H.U.G. ellers befundet sig i rampelyset på den danske musikscene, først i gruppen Kliché og siden som soloartist. Hans første soloalbum "City Slang" kom tilbage i 1984, og han har i alt udsendt syv soloalbum. Sidst udgav Lars H.U.G. det anmelderoste album "10 Sekunders Stilhed" tilbage i 2014. 

Når den anderkendte musiker og sangskriver nu forlader dansk musik, er det med en følelse af stadig at være nær sin karrieres højdepunkt: "Jeg kan ikke gøre det bedre. Derfor vil jeg meget gerne stoppe nu. Om det er på toppen af min karriere ved jeg ikke, men det er i hvert fald tæt på," fortæller han stolt til DR efter lørdagens prisuddeling.

Samtidig med sin musikkarrieres endeligt begraver Lars H.U.G også det velkendte alias H.U.G, der ellers har stået ham bi, siden karrieren for alvor tog fart tilbage i 80’erne. I stedet går han tilbage til sit borgerlige navn Lars Haagensen. Du kan se Lars H.U.G takke af til dansk musik lige her.

Se også en stor fotoreportage med Lars H.U.G. i Horsens i 2015 her


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA