Nyhed

Lars H.U.G udgiver coverversion af ABBA-sang

GAFFA.dk – alt om musik

"SOS" blev fremført af Lars H.U.G under hans "skandalekoncert" på Roskilde Festival i 1988

”Den næste sang er dedikeret til det svenske folk. Hej Sverige...”. Sådan lød det fra en ung Lars H.U.G på Grøn Scene på Roskilde Festival i 1988. På engelsk vel at mærke. Trods manges forventninger om numre fra det dengang seneste album fra H.U.G’s hånd, det anmelderroste Kysser Himlen Farvel, spillede han den aften kun covernumre. Alle på engelsk med undtagelse af et enkelt.

Et af de covernumre, der blev spillet den aften, var ”SOS” af ABBA. Og det nummer har Lars H.U.G nu udgivet i forbindelse med den svenske trios nye album Voyage, som er deres første i 40 år. Og fordi det pludselig dukkede op på H.U.G’s loft. Hør det nederst.

Under koncerten i 1988 var der folk, der knækkede deres "Elsker dig for evigt"-skilte og skred, men dem, der blev, fik et legendarisk show. Et show, hvor den eneste dansksprogede sang, der blev spillet, var en coverversion af Kim Larsens ”Kvinde min”. Dens fine modtagelse blev startskuddet på albummet Kopy, der udkom året efter. Her fik ”Kvinde min” selskab af nye versioner af blandt andet ”Dansevise” og ”Smuk og dejlig”.

Ud over at ”SOS” udgives i forbindelse med den nye ABBA-plade, udsender Lars. H.U.G det også som tak til sine fans for den flotte modtagelse af H.U.G.s Vega-koncert i maj 2021. Den optræden blev optaget og udgivet på vinyl. En plade som GAFFAs anmelder bemærkede følgende om i en anmeldelse, idet der uddeltes fire stjerner.

”Når det kommer til stykket, minder udgivelsen herom, hvor savnet den gode Haagensen er på både livescenen og som sangskriver, og hvor heldige vi samtidig er at have et sangkatalog med så højt et bundniveau at dykke ned i. H.U.G. selv har i interviews understreget, at det sidste punktum i karrieren endnu ikke er sat…”

LÆS OGSÅ: TILBAGEBLIK: 10 Roskilde-koncerter, der vakte skandale

ANNONCE