x

Vandt du The National Bank?

Vandt du The National Bank?

Norske The National Bank fik masser af roser, da de optrådte i Musikhuset Århus i forbindelse med åbningen af årets Spot-festival i Århus, ligesom der var pæne ord til gruppens debutalbum, der blev udsendt i Danmark lige efter Spot-koncerten. Nu kommer gruppen tilbage for at give to koncerter, henholdsvis 12. oktober på VoxHall i Århus og 13. oktober på Vega i København, og i den forbindelse havde vi fået et par håndfulde billetter, vi her udloddede i en konkurrence – men først lidt mere info om den norske supergruppe, der er sammensat af medlemmer fra grupperne Jaga Jazzist, Bigband, The Shining og Susanna And The Magical Orchestra – med Thomas Dybdahl som sanger.

The National Banks debutplade fik ved udgivelsen i 2004 en meget positiv modtagelse både af de norske medier og af publikum, men egentlig var det slet ikke hensigten, at musikken skulle udgives. Projektet var oprindeligt ment som et bestillingsværk til sommerforestillingerne ”Vestfold”, og da brødrene Martin og Lars Horntveth, begge fra gruppen Jaga Jazzist, fik udfordringen at skrive noget ”vokalbaseret” musik, kontaktede de sangeren og sangskriveren Thomas Dybdahl, eftersom de mente, han havde en af de flotteste stemmer i Norge.

På grund af den store efterspørgsel valgte gruppen at udgive musikken i Norge, men det er først nu, at bandet har besluttet at fortsætte som gruppe, og de er derfor i gang med at skrive sange til et nyt album. Af samme grund udkom The National Banks debutalbum først i Danmark i juni 2007. Musikken er en dybt original blanding af mere eller mindre eksperimenterende rock og jazzede undertoner, selvsagt med Thomas Dybdahls meget fyldige stemme i front.

Bandet består af:
Thomas Dybdahl (vokal)
Lars Horntveth (guitar, Jaga Jazzist)
Martin Horntveth (trommer, Jaga Jazzist)
Nicolai Eilertsen (bass, Bigbang)
Morten Qvenild (keyboard, The Shining og Suzanna And The Magical Orchestra)
Produceren er Jørgen Træen, som tidligere har produceret Kaizers Orchestra

The National Bank får ved de to danske gæster særdeles kvalificeret opvarmning ved det norske enmandsband Magnet alias sangeren og sangskriveren Even Johansen, der præsenterer eftertænksom singer-songwriting klædt i efterårets farver.

Svaret på nedenstående spørgsmål er ganske enkelt: The National Bank.

De heldige vindere, der har fået besked, er som følger. Tillykke!

Lars Damgaard
8310 Tranbjerg J.

Mette Sloth
8200 Århus N

Anders Cold Olesen
2200 København N

Jesper Sagild
2400 København NV

Julie Thorendal
2200 København N


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA