Nyhed

Se videoen til Darling Don't Dances singleforløber "Pediophobia"

Trioen har ikke udgivet et album siden 2012. Nu er de klar med videoen til deres første singleforløber forud for kommende album.

Den støjende trio Darling Don't Dance udgav i september sin første single efter et par års pause. Nu har bandet netop offentliggjort videoen til "Pediophobia". 

Videoen er opbygget som en kort historie om en ensom, ældre person, der har levet hele livet i skjul for omverdenen og menneskerne i den. Vi oplever historien om en sky person, der på mange måder kæmper med sin identitet. Historien udvikler sig i retning af en erkendelse og accept af det menneske, som vedkommende nu engang er – et menneske, som har brugt et helt liv på at blive klar til at vise verden sit sande jeg. 

Du kan se musikvideoen til "Pediophobia" i klippet herunder.


Sangen, og videoen, afspejler den tid, som bandet selv har været igennem. Singlen er den første i en årrække og bandet har i mellemtiden haft en række både musikalske og eksistentielle overvejelser. Sangen handler derfor om både at gå fra at være barn til voksen, og fra at være et frit menneske til at blive berøvet sin frihed – men stadig stå til ansvar.

Forsanger Julie Vestergaard siger om sangen og videoen: "Historien i musikvideoen er en parallelhistorie til "Pediophobia", som netop også tager fat i de identitetsmæssige spørgsmål og frustrationer, der kan opstå, når man bliver mor. Samtidig handler "Pediophobia" også om dét at gå fra at være barn til voksen; dét at være én person, før man blev mor til at opleve, hvordan man krampagtigt må holde fast i sin identitet på den anden side af moderskabet. Vi syntes, der var noget smukt i at lade et ældre menneske være billedet på den proces – eller mere præcist billedet på et levet liv. Hele livet er jo en proces, og nogle gange mister man kontrollen over beslutninger og hændelser, og så kan man pludselig stå i en situation, hvor man ikke kan kende sig selv længere."

Singlen er en forløber for et kommende album, der lige nu bliver arbejdet på, og som forventes at udkomme i starten af 2017.


Bandet har udgivet i alt tre studiealbums. Det seneste, "City Ghosts" udkom i 2012.

Darling Don’t Dance spiller i øvrigt to koncerter i 2016, nemlig den 17. november på Bakken i København og på Radar i Aarhus den 1. december. 


ANNONCE