Springsteen angriber Trump i nyt podcast: – Han spreder racisme og intolerance

Springsteen angriber Trump i nyt podcast: – Han spreder racisme og intolerance

Bruce Springsteen har netop givet et længere interview i podcastet "WTF with Marc Maron", hvor værten er den amerikanske komiker, skuespiller med mere Marc Maron, der ligesom Springsteen stammer fra New Jersey. Her kom samtalen blandt andet ind på Donald Trump, der som bekendt bliver indsat som amerikansk præsident den 20. januar. Springsteen, der aktivt støttede Trumps modkandidat Hillary Clinton, har gentagne gange kritiseret Trump, og i podcastet holder han sig heller ikke tilbage, nu hvor Trumps indtog i Det Hvide Hus rykker tættere på.

Springsteen medgiver i interviewet, at Trumps sejr blandt andet skyldes stemmer fra den amerikanske arbejderklasse, som frygter fremtiden i en postindustriel, globaliseret verden – mennesker, som Springsteen er kendt for at sympatisere med, og som han har skrevet talrige sange om. Trumps løsningsforslag med at sige, at han vil skabe job i industrien, stoppe for indvandring fra muslimske lande og bygge en mur for at holde ulovlige indvandrere ude er bare for simple og forkerte:

"Det er meget kraftfulde og enkle idéer. Det er løgne, de kan ikke finde sted. Men hvis du har kæmpet i de sidste 30 eller 40 år – og dette har været temaet i meget af mit kreative liv i alle de år – hvis nogen kommer og tilbyder dig noget andet – det er et uimodståeligt valg."

Springsteen siger også, at han mener, Trumps radikale synspunkter på en lang række områder kan medvirke til at gøre disse meninger alment accepterede:

"Når du lader ånden slippe ud af flasken – hykleri, racisme, intolerance – så er de svære at få ind i flasken igen. Uanset om det er en stigning i hadforbrydelser eller folk, der tror, at de har ret til at tale og opføre sig på en måde, som tidligere blev betragtet som u-amerikansk, og som er u-amerikansk. Det er det, han appellerer til. Min frygt er, at disse ting finder deres plads i et almindeligt civilsamfund."

Springsteen, der er aktuel med selvbiografien "Born to Run", taler dog også om andet end Trump, blandt andet om sin far, om at kæmpe med depression, om fremtiden, og om hvordan han blev professionel musiker.

Hør podcastet her.

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA