x

Peter Schiøtz, tidligere mangeårig trommeslager for Nikolaj Steen, er død

Peter Schiøtz, tidligere mangeårig trommeslager for Nikolaj Steen, er død

På billedet ses Nikolaj Steen og Peter Schiøtz (til højre) i begyndelsen af 1990'erne.

Den danske trommeslager og filmlydskaber Peter Schiøtz, især kendt for sit mangeårige samarbejde med Nikolaj Steen, er død, skriver Nikolaj Steen på Facebook. Her skriver Steen, inden han linker til sangen "Soon Be Gone" med sit og Peter Schiøtz' gamle band Spacehead:

"Kæreste Peter.

Det er så uendeligt trist at du nu er væk.

Du var en del af mit liv, hver eneste dag, i 10 år.
Vi spillede sammen, drømte sammen, rejste sammen, kæmpede sammen.
Det blev til fire albums sammen. Mange hundrede koncerter sammen. Mange timer på landevejen. To år i New York og London.
Du var min side-man, en fænomenal musiker og ikke mindst, en loyal ven. Jeg var en flegmatisk, ustyrlig og forvirret dreng. Du var mit anker.

Ingen rockede trommerne, som du gjorde.

Hvil i fred, gamle ven. "

Venner fortæller til GAFFA, at Peter Schiøtz døde efter længere tids kræftsygdom og blev 59 år.

Nikolaj Steen indledte samarbejdet med Peter Schiøtz i gruppen Nickname, der i 1988 udgav deres første og eneste album "Nickname", som gav dem et stort hit med sangen "Det går ufatteligt godt". Schiøtz fortsatte arbejdet med Nikolaj Steen på dennes selvbetitlede engelsksprogede debutalbum, der blev udgivet internationalt i 1992 på det amerikanske pladeselskab Imago. Herhjemme gav det ham hits som "Angel" og "I Want You", men det internationale gennembrud kom ikke trods intens promotionvirksomhed i USA.

Peter Schiøtz medvirkede også på Nikolaj Steens to næste album, "Blindfolded" (1994) og "Spacehead" (1995), det sidste udgivet med Nikolaj Steens kortlivede, grungeinspirerede band af samme navn, inden parterne gik hver til sit. Herefter kastede Schiøtz sig over arbejde med lyd til reklamer, film og tv i lydstudiet Takt og Tone, blandt andet serier som "Borgen" og "Forbrydelsen".

På den private front dannede Peter Schiøtz i en periode i start-90'erne par med Sanne Salomonsen. Han efterlader sig en voksen søn, August.

Lyt til "Det går ufatteligt godt" med Nickname og "Soon Be Gone" med Spacehead:

 

 

 

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA