x

Paradise Lost til Danmark

Paradise Lost til Danmark

Det britiske metalband Paradise Lost giver koncert i VoxHall i Aarhus den 7. oktober.

Bandet, der blev dannet tilbage i 1988 i Halifax, formår at kombinere doom metal, dødsmetal og gotisk rock.

Siden den første pladekontrakt med Peaceville Records i 1989 har bandet udgivet 14 album. Debutalbummet ”Lost Paradise” udkom i 1990, og allerede året efter var bandet klar med nummer to, ”Gothic”. I 1992 udkom ”Shades Of God”, og fælles for de tre første album var, at Paradise Lost dyrkede en blandning af doom- og death metal, men med elementer af goth. Siden udkom flere plader, og med udgivelserne af ”Icon” i 1993, ”Draconian Times” i 1995 og ”One Second” i 1997 fik bandet for alvor sit gennembrud på den internationale metalscene. Bandet endte på top ti-listerne med disse albums, blandt andet i Sverige og Tyskland.

Efter de første plader har Paradise Lost forsøgt at ekspermentere på de efterfølgende plader – første gang på ”One Second”, hvor bandet legede med synthpop og eletroniske elementer. På trods af de nytilkommende og ekpermenterende elementer hen over årene har bandet formået at udvide sin fanskare og haft stor succes med de efterfølgende udgivelser, senest i 2015 med ”The Plague Within”. Senere år er bandet klar med album nummer 15 ”Medusa”.

Siden starten har bandets medlemmer solidarisk holdt fast, og gruppen består den dag i dag af sanger Nick Holmes, leadguitarist Gregor Mackintosh, rytmeguitarist Aaron Aedy og bassist Stephen Edmonson, der alle har været med fra bandets begyndelse. Trommeslagerposten har dog været skiftet ud nogle gange – i øjeblikket besættes den af Waltteri Väyrynen, der har været aktiv i Paradise Lost siden 2015.

Varm op med "Beneath Broken Earth" fra 2015:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA