x

Turbonegro på Train

Turbonegro på Train

Det norske punkband Turbonegro giver koncert på det århusianske spillested Train den 3. april kl. 20.00. Med sig har de to amerikanske opvarmningsbands.

Turbonegro, der kalder sig Turboneger i Norge, blev dannet i Oslo 1988. Gruppen var længe et undergrundsband og fik ganske mange tilhængere - såkaldte "Turbojugend"-medlemmer - med albummene "Ass Cobra" (1996) og "ApocalypseDudes" (1998).

Over en perioden var Turbojugend en af de største fanklubber i verden, med afdelinger i mere end 80 lande. Gruppen blev brat opløst efter forsangeren Hank von Helvetes heroinrelaterede nervesammenbrud under gruppens Europa-turne i 1998.

Herefter passede forsangeren et museum i Nordkap - langt fra stoffer og rock'n'roll. Det stille liv i Nordkap blev dog til sidst for meget - ikke for Hank, men for resterne af bandet hjemme i Oslo. Det endte med, at de kørte til Nordnorge og hentede forsangeren hjem. I 2002 var gruppen klar igen og optrådte på Quartfestivalen samme år.

I 2003 gik singlen "Fuck The World" fra albummet "Scandinavian Leather" helt til tops på de norske hitlister, og i foråret kan Turbonegro altså opleves i Århus. Gruppen besøgte i øvrigt Danmark tidligere i december, hvor de varmede op ved Marilyn Mansons koncert i Valbyhallen.

Support-bandene på Train til april er de to amerikanske punkrockbands Year Long Disaster og Valient Thorr. Sidstnævnte har tidligere blandt andet varmet op for Motörhead.

Besøg Turbonegros MySpace-profil


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA