Suspekt og Shaka Loveless laver historisk hit

Suspekt og Shaka Loveless laver historisk hit

Danske artister fortolker danmarkshistorien gennem nye sange i "Lågsus" på P3

Værterne for P3-programmet Lågsus, Pelle Peter Jensen og Nicholas Kawamura, får i løbet af de næste 12 uger besøg af en række af landets største kunstnere, der alle har skrevet personlige sange om en periode eller begivenhed i danmarkshistorien, som betyder noget særligt for dem.

Budet fra Suspekt og Shaka Loveless hedder ”Velkommen hjem” og bliver præsenteret i Lågsus i morgen tirsdag, når musikerne besøger Tøjhusmuseet i København sammen med værterne fra programmet.

”Vores lyttere er måske ikke de mest historieinteresserede mennesker i hele verden. Men ved at lade nogle af landets mest interessante navne lige nu give deres fortolkning af et stykke danmarkshistorie, kan det pludselig blive vedkommende for nogle af dem, der normalt ikke tænker over deres position i danmarkshistorien. Jeg synes i hvert fald, at Suspekt og Shaka er et genialt bud på et par utraditionelle historielærere”, siger Pelle Peter Jensen.

Det er planen, at alle sangene i projektet skal præsenteres live fra forskellige lokationer i Danmark, der har en særlig betydning for den del af historien, som sangen behandler. De deltagende artister har selv budt ind med, hvilken del af danmarkshistorien, de ville fortolke, og derefter har de haft kreativ frihed til at skabe musik indenfor deres eget univers.

De efterfølgende artister, tracks og lokationer afsløres løbende i Lågsus.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA