x

Højskoleelever i Cash og Presleys fodspor

Højskoleelever i Cash og Presleys fodspor

Som elev på musiklinien på Silkeborg Højskole er der rig mulighed for at mærke musikhistoriens vingesus. Skolen har tradition for at arrangere musikalske dannelsesrejser langs Mississippi - og i år får den elev med den mest velkomponerede popsang desuden lov til at indspille i de legendariske Sun Studios, hvor både Johnny Cash (billedet) og Elvis Presley indspillede deres tidlige plader.

Det er tredje gang højskolens musikhold rejser til Memphis, Clarksdale og Nashville, og musiklærer Johannes Konstantin Neergaard ser mange perspektiver i at knytte musikfaget sammen med en USA-rejse: ”Det er en femstjernet musikalsk dannelsesrejse at rejse langs Mississippi: her er kilderne til både blues, rock, jazz, soul, country, gospel og almindelig popmusik.”

Silkeborg Højskole har efterhånden skabt en del musikalske kontakter i USA, og rejser om efteråret til New York på jagt efter verdensbyens både kendte og ukendte musikscener.

Både rejsen, men også det daglige arbejde med musikken er medvirkende til at højskolens musikelever får et boost af deres selvtillid.

”Når man ser, hvordan fællesskabet virkelig formår at løfte alle, og at musikken kan samle meget forskellige mennesker om at yde deres bedste, giver det altid et kæmpe skud energi til den enkelte”, fortæller Johannes Konstantin Neergaard.

Der er planlagt en række koncerter i april og maj, hvor musikholdet skal ud at vise hvad de har fået ud af at arbejde med musikkens rødder – både i USA og hjemme i højskolens eget studie.

Der er stor søgning til Silkeborg Højskole. Pr. 1. januar er der 75 tilmeldte til kurset der starter den 13. januar. Det er også muligt at begynde på højskolen til marts. Kurset koster 1.175 kr. pr. uge eksklusive rejsen.

Besøg højskolens hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA