x

Tidligere Figurines-frontmand er tilbage

Tidligere Figurines-frontmand er tilbage

Her hos GAFFA er vi lidt pjattede med den tidligere frontfigur fra det hedengangne danske indieband Figurines. Han hedder Christian Hjelm, og måske har du allerede skrålet med på numrene “Alibi” eller “Lang vej igen” fra hans første soloalbum Før vi blev lette. Nu udkommer han med sit første solotrack siden 2014: “Dødvande”.

"Det’ så lidt, der skal til, før man lander på hovedet i oceaner af tid, dødvande og disharmoni."

En dystopisk stemning har bredt sig i Christian Hjelms tekstunivers, og det samme har erkendelsen af, at livet går i en evindelig cyklisk ring – og måske er det okay.

LÆS OGSÅ: Christian Hjelm fortolker Kim Larsen-klassiker

”Den er nærmest skrevet som en reminder om, at det er O.K., at der er perioder, hvor tingene bare ikke kører. Eller de kører, men bare ingen steder hen. Perioder med tankemylder, søvnløse nætter og sovepiller. For mange bekymringer om alt mellem himmel og jord. Tvivl. Perioder, hvor man ikke får udrettet dagens gode gerning, hvor man bare står i dødvande. Det er en stressende følelse at være i stilstand, og når den rammer, venter man på sit comeback, og tit er det den mindste ting, som gør, at man kommer tilbage på sporet igen,” beretter Christian og tilføjer:

“Men hvor ville det også være kedeligt og uinspirerende uden de døde perioder. Uden dem vil opturen være uinteressant. Jeg er sikker på, at vi alle har brug for lidt dødvande en gang imellem. For at gro, blive klogere og mere hårdfør af de sår og ar, vi får, af nederlag og sejre, igennem hele livet fra barn til voksen.”

LÆS OGSÅ: Christian Hjelm skruer helt op for julehyggen i ny musikvideo

I musikvideoen til “Dødvande” er Hjelm da også placeret i afslappede omgiveler på en sommerdag Hverdagen skinner igennem – og så alligevel ikke. Imens et intenst slag Mastermind udfoldes over nummerets små fire minutter stirrer Hjelm manisk ind i kameralinsen med en kraftigt artikulerede mund og næsen i sky. Slutteligt syrer plottet over, og vi ser, at Hjelms eneste modspiller er ham selv. Dobbeltgængermotivet har gennem både film- og litteraturhistorien altid været et tegn på det splittede selv, og måske er det netop det, som Hjelm forsøger at favne i en moderne kontekst.

Hjelm tilføjer da også: “Mit album udkommer i foråret 2018, men der vil blive præsenteret nogle tracks fra pladen inden, og "Dødvande" her er det første. Det bliver en mørkere plade i forhold til, hvad jeg har lavet før. Både i musikken og teksten. Jeg har bevæget mig steder hen, som føles uberørte. Samtidig har jeg fundet tilbage til mine skæve rødder.” 

Lyt til “Dødvande” herunder.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA