Nyhed

Harry Styles’ store kagedyst

GAFFA.dk - Alt om musik

Popikonet Harry Styles frigiver en ny video til sangen ”Kiwi” fra sit selvtitulerede debutalbum. Videoen viser en episk kagekrig og har på et enkelt døgn fået over 4,5 millioner visninger.

Når en musikvideo indledes med disclaimeren: ”No children or animals were harmed during the making of this film”, ved man, at shit is getting serious. Og når det tilmed er billedsiden til Harry Styles’ absolut mest hårdtslående sang til dato, ”Kiwi”, der eksploderer i omkvædet med ”I think she said ”I’m having your baby, it’s none of your business”” kan man blive bekymret for, om den ellers så finpolerede One Direction-stjerne mon er kommet i dårligt selskab.

Teksten ”She worked her way through a cheap pack of cigarettes / Hard liqour mixed with a bit of intellect / And all the boys, they were saying they were into it” indleder sangen sammen med en distorted guitar, en dyster bas og heftige trommeslag, der ligger tungt på et enkelt slag eller to ad gangen. Men på billedsiden mødes man af en målrettet pige iført et blomstret jakkesæt, der går ned ad en skolegang med en kasse muffins under armen.


I gymnastiksalen er der fyldt med både børn og kager. Børn iført shorts og knæstrømper, skjorter, veste og spraglede jakkesæt. Børn, der er sure på hinanden og står i en cirkel omkring et bjerg af frugtkager, flødekager, muffins og småkager i én stor pærevælling midt på gulvet, mens de råber ad hinanden. Konflikten optrappes indtil pigen med muffin-kassen kommer – og så eskalerer kagekampen.

LÆS OGSÅ: Video - da MØ var ungmø

I et helt minut slås de velklædte børn med lækre kager som kasteskyts. De bider toppen af dem og smider som var de granater. Smører kagecreme i hovedet som en krigsmaske. Eller giver hinanden kagevaskere, indtil en skrigende Harry Styles endelig dukker op i et blåblomstret jakkesæt (mage til hovedpersonens) og bidrager til kampen med intet bedre end hundehvalpe i massevis. Og krigen fortsætter, indtil videoen afsluttes af et stillbillede, hvor Styles fotograferes stående blandt kageindsmurte børn som på et klassebillede.


Se videoen her:

Artiklen forstætter efter videoen


Videoen til ”Kiwi” blev frigivet i går, onsdag den 8. november, og har allerede i skrivende stund fået mere end 4,5 millioner visninger. Og måske er releasedagen ikke helt tilfældigt. Videoen med blomstrede jakkesæt, kagekamp, søde børn og hundehvalpe udkommer netop et år efter, at Donald Trump blev valgt som præsident i USA. Det har flere medier kommenteret.

Måske er videoen en analogi over den aktuelle politiske debat, der minder om små børn i kagekamp. Måske er det en barnlig fortolkning af Styles’ filmdebut i krigsfilmen Dunkirk. Eller måske har videoen en særlig kobling til teksten ”I’m having your baby”, fordi barnet i hovedrollen har samme jakkesæt på som Harry Styles og dermed bliver en mini-pige-udgave af ham. Eller måske er det meningen, at den ikke skal give mening. Måske er det bare Harry Styles tilsat et stykke farverig, hundehvalpefyldt og kagesprudlende barneglæde (på trods af de sure alvorlige miner) midt i en mørk november – for ærligt talt, hvad kan gå galt med dé ingredienser?

Uanset hvad ideen er bag videoen, kan den snildt fordøjes nu dagen efter endnu et hæsblæsende afsnit af Den Store Bagedyst. Men den bør ikke ses på tom kagemave af folk med søde tænder. Så er du advaret!


ANNONCE