x

Frost Festival 2018 er klar med de første navne

Frost Festival 2018 er klar med de første navne

Til foråret vil Københavns vintermørke blive forvandlet til en scene for livemusik og lyskunst, når Frost Festival 2018 afvikles i perioden 4.-25. februar. I dag har festivalen annonceret de første fem kunstnere på plakaten.

Igennem de sidste syv år har Frost Festival lyst vintermørket op i februarkolde København med begivenheder i mødet mellem livemusik, lyskunst og arkitektur. I år vil lysværket ”Skygazer” udstilles i Rundetaarns Bibliotekssal, som undersøger forholdet mellem lys og mørke ud fra tidens debat om lysforurening og Rundetaarns funktion som først videnskabeligt observatorium og siden som folkeobservatorium.

Herudover kan festivalen præsentere de første fem kunstnere, som er Turbolens (5. februar), Martin Kohlstedt (14. februar), Excelsior & Ellis May (18. februar), Alice Phoebe Lou (19. februar) og Gus Dapperton (22. februar). Billetsalget er startet.

LÆS OGSÅ: Wonderfestiwall 2018 er klar med de første navne

Turbolens (DK)

Bo Rune Madsen udgjorde med sit ekspressive og originale guitarspil i flere årtier en hjørnesten i Mew, men i 2015 forlod han den legendariske danske gruppe og har i kølvandet på det brud søsat gruppen Turbolens. Turbolens et lystfyldt frikvarter, et medrivende musikalsk laboratorium, der dyrker et åbent og afsøgende udtryk, hvor der konstant eksperimenteres med instrumentering og kompositoriske virkemidler, solovokal og korsang. Foruden Bo Rune Madsen består Turbolens af børn i alderen 10-14 år, og bandet scorede fire stjerner af GAFFAs anmelder for debutalbummet Tro, Håb og Kærlighed.

Lyt til singlen “Rastløse Bevægelser” herunder:

Martin Kohlstedt (DE)

Den tyske pianist afsøger konstant klaverets muligheder, når han bearbejder det med ledninger, loops og effekter, der udvider og nytænker den moderne kompositionsmusik på måder, som fans af landsmanden Nils Frahm vil nikke anerkendende til. Kohlstedt slog for alvor sit navn fast med 2014-albummet Nacht, der året efter blev fulgt op af Nachts Reworks, hvor navne som FM Belfast og Douglas Dare omarbejdede de oprindelige albumnumre. Kohlstedt ankommer dog også til Frost med spritnye numre i tasken, da hans tredje album, Strom, netop er udkommet.

Lyt til singlen ”EXA” herunder:

Alice Phoebe Lou (ZA)

Det sarte, søgende og skønhedsdyrkende går hånd i hånd hos den sydafrikanske sanger og sangskriver Alice Phoebe Lou. Allerede som 16-årig begyndte hun at rejse rundt i Europa og leve det frie kunstnerliv i Paris og Amsterdam, hvor hun kickstartede sine egne eksperimenter med at skrive sange, som hun tjente til dagen og vejen ved at optræde på gaden med. Nu har Alice Phoebe Lou hjemstavn i Berlin, og hun debuterede sidste år med albummet Orbits, som bærer elementer af singer/songwriter, folk, indiepop og jazz.

Lyt til singlen ”Fiery Heart, Fiery Mind” herunder:

Gus Dapperton (US)

Den amerikanske sanger, sangskriver og producer er blot 20 år gammel og udgav sin debut-ep Yellow and Such tidligere i år. Han har en stilsikker sans for at udvælge byggeklodser fra populærmusikkens historie – ikke mindst 80’ernes ligefremme popeskapisme – og inkorporere dem i fængende sange, der blander glitrende synthesizere og koklokke med kridhvid funk og blidt bumlende indiepop.

Lyt til singlen ”I’m Just Snacking” herunder:

Excelsior & Ellis May (DK)

På elegant vis krydser danskduoen Excelsior og Ellis May feltet mellem elektroniske kompositioner og kammerpop og finder ind i deres helt egen sfære. Bag kunstnernavnet Excelsior står Anja T. Lahrmann fra den anmelderroste synthpop-gruppe Ice Cream Cathedral. Lahrmann debuterede sidste år som Excelsior med minialbummet Superimposed, der dyrker en kunstfærdig og eftertænksom elektronisk artpop. Ellis May skaber drømmende, dystre og gribende numre i grænselandet mellem kammerpop, electronica, lydkunst og sirenesang. Bag kunstnernavnet står sanger, komponist, producer og lyddesigner Sophia May, der skaber sin musik med udgangspunkt i samples, trommemaskine og synthesizer.

Lyt til singlen ”Father” fra Ellis May herunder:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA