x

Eric Clapton taler ud om sin racistiske fortid

Eric Clapton taler ud om sin racistiske fortid

Den 72-årige guitarlegende lettede sin samvittighed i forbindelse med London-premieren på filmen Eric Clapton: Life In 12 Bars.

Eric Clapton er for tiden aktuel med dokumentarfilmen Eric Clapton: Life In 12 Bars og en gigantisk koncert i Londons Hyde Park til sommer. Alligevel har meget af opmærksomheden omkring ham i offentligheden de seneste dage handlet om, at han endelig har taget tråden op om nogle dybt chokerende kommentarer, han præsterede at lire af sig i 1970'erne

Under en London-visning af dokumentaren forleden talte Clapton ud om kommentarerne, som faldt ved en koncert i Birmingham i 1976, da Clapton offentligt gik ud og støttede den højreorienterede politiker Enoch Powell, proklamerede, at Storbritannien var i fare for at blive "en sort koloni" og sagde rent ud, at han ønskede "udlændingene" ud af landet.

LÆS OGSÅ: Jack White klar med udgivelsesdato og albumdetaljer

Ifølge Daily Mail udtrykker Clapton nu anger over sin fortid og siger, at han "får kvalme" af sine egne "chauvinistiske" og "fascistiske" kommentarer, som han forklarer skyldtes hans voldsomme alkohol- og narkotikamisbrug i 70'erne.

– Jeg skammede mig over, hvem jeg var, en slags semi-racist. Noget, som ikke giver mening. Halvdelen af mine venner var sorte, jeg datede en sort kvinde, og jeg var en forkæmper for sort musik, udtalte han under en Q&A-session i forbindelse med visningen.

Artiklen fortsætter under videoen.

Eric Clapton: Life In 12 Bars havde international premiere på Torontos internationale filmfestival i fjor og havde britisk premiere denne weekend. Dokumentaren dækker blandt andet Claptons lange karriere, narkotikaproblemer og tragedien, da hans fireårige søn Conor i 1991 styrtede i døden fra 49. etage.

Allerede i næste måned, nærmere bestemt 10. februar, dukker dokumentfilmen op på tv-kanalen Showtime i USA.

Det vides endnu ikke, om filmen bliver vist i danske biografer.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA