x

Video-flashback: Mumford og Costello fortolker Springsteen


Nyd et lille cover-ensemble i weekendens tegn.

Den franske filosof Paul Virilio skrev i 1980'erne, at virkeligheden kunne forstås som en dromologi – et samfund, hvor menneskes eksistens var bestemt af den hastighed, hvorved ting foregik omkring det. Hvor det tidligere tider handlede om skibe og fly og vice versa, er der en pointe i, at det samme kan siges om internettet – grundet det intensive tempo formår vi sjældent at følge op på de guldklumper, der ligger og gemmer sig på det ellers så åbne medium. Det gælder også for musikbranchen. 

Men på denne lørdag skal I forkæles lidt derude. Skal I høre den næste banger, det næste dancehall-remix? Næppe, det har I nok allerede gjort. I stedet bruger vi lidt tid og energi på at støve nogle gamle guldklumper op, der kan give en lille følelse af, at vi trods alt går på weekend i et behageligt lune. 

Dagens udpluk står i folk'ens tegn. Elvis Costello var en af de mest iøjnefaldene pionerer, der bragte den ellers USA-tunge genre til vækkelse i Storbritannien. Øerne er dog kommet efter det, og Marcus Mumford har med Mumford & Sons markeret sig med et af de mest publikumsvenlige bands i genren i nyere tid. Den musikalske inspiration har disse artister dog unægteligt tilfælles. 

Derfor får du nu en lille laber fortolkning i Guds eget land af valfartede briter af et kombineret cover fra 2013 af Bruce Springsteens post-Nebraska-dystopiske "The Ghost of Tom Joad" og Woody Guthries klassiske Carolina-hymne "Do Re Mi".

"California's a place of eden / a Paradise to live in or see" synger Guthrie på hymnen, og det engelske kuld har taget bestik af ordene og placeret sig lige midt i den vestlige prærie, hvor banjo, bas og harmonika kan hyle ud i det fjerne.

Nyd det, god fornøjelse og rigtig god weekend. 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA