x

Noel Gallaghers saksespiller er tilbage – og nu kan hun høres


Noel Gallagher har atter præsenteret noget så sjældent som en saksespiller i forbindelse med en tv-optræden. Det skete, da han optrådte med sit band Noel Gallagher's High Flying Birds i det amerikanske talkshow The Tonight Show with Jimmy Fallon.

Gallagher inddrog første gang Charlotte Marionneau som saksespiller, da han og resten af hans højtflyvende fugle spillede i det engelske talkshow Later ... With Jools Holland i november sidste år. Dengang kunne hendes rytmiske klip med saksen dog næsten ikke høres, men det kan de nu. Marionneau laver dog andet end at klippe i sangen "It's a Beautiful World", idet hun også taler sit modersmål fransk i en telefon. Marionneau er i øvrigt kendt som enpersoners-indiepop-gruppen Le Volume Courbe.

Dengang i november udtalte Gallagher til i-D, at saksen var Marionneaus egen idé. Han havde spurgt, om hun ville spille tamburin, men hun svarede, at hun ikke kunne spille tamburin, men til gengæld spillede på saks, og Gallagher tog hende på ordet. Senere sagde Gallagher til Radio X (citeret af NME), at han håbede, at indslaget ville irritere lillebror Liam. "Jeg sagde (til bassist Russell Pritchard, red.): "'Ved du, hvad det er? Det er lyden af Liam, der skærer i sig selv med glas.' Det grinede vi ad. Da det var på tv, var der en, der sarkastisk sagde: 'Det lyder, som om hun klipper de sidste trevler af Liams forstand. Vi grinede hele vejen hjem."
 
Noels tiltag og udtalelse fik først lillebror Liam til på BBC Radio at true med at medbringe en blyantspidsende musiker til sine koncerter, dernæst til at opfordre folk til at møde op og skrælle kartofler til koncerter med Noel, som Liam ofte har kaldt "kartoffel" – hvilket fik Wireless Festival i Manchester til at forbyde kartoffelskrællere på festivalen, noget som NorthSide også har forholdt sig til.
 
 
"It's a Beautiful World" stammer fra Who Built the Moon?, det tredje album med Noel Gallagher's High Flying Birds, der udkom i november 2017. Måneden efter, at Liam Gallagher efter to album med bandet Beady Eye udsendte sit første soloalbum, As You Were. Han og bror Noels fælles, nu hedengangne gruppe Oasis nåede inden da at udgive syv studiealbum i årene 1994-2008.
 
 
Liam Gallagher har meldt sin ankomst til NorthSide, mens Noel Gallagher endnu ikke har offentliggjort nogen dansk koncert i 2018 – hverken med eller uden saks.

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA