x

Vært til svensk GAFFA-Prisen anholdt grundet sangtekst

Vært til svensk GAFFA-Prisen anholdt grundet sangtekst

Den svenske rapper Frej Larssons lejlighed blev stormet, og manden selv blev anholdt af politiet – på grund af en sangtekst delt på Instagram.

Det startede med, at Frej Larsson lagde et (nu slettet) billede på Instagram af sig selv og rapkollegaen Joy M’Batha – der også var med som vært til GAFFA-Prisen i Norköping Sverige 10. februar – hvor Frej holder et glas med en guldfisk i, i hånden. Her skriver han, at han har døbt fisken Annika Ljung (navn på en svensk narkobetjent, læs mere nedenfor, red.), og at Annika Ljung skal fileteres Valborgsaften – Valborgsaften er en tradition i blandt andet Sverige, hvor man den 30. april tænder bål i stil med Sankthansbål, dog uden at brænde hekse af. Teksten blev efterfulgt af hashtagget #dåskahonskjutas, “Så skal hun skydes” – en parodi på en populær fødselsdagssang. 

Fire dage senere stormer to politifolk så Larssons lejlighed, ifølge rapperens pladeselskab uden at vise identifikation først, og tager alt elektronisk udstyr i lejligheden. De anholder og afhører Larsson, som sigtes for at true en embedsmand. I forhørsreferatet kan man blandt andet læse følgende: “Ved at true med at filetere politibetjent Valborgsaften. Truslen var beregnet til at skabe alvorlig frygt hos anmelderen.”

LÆS OGSÅ: GAFFA-Prisen er uddelt i Sverige – her er vinderne

Annika Ljung arbejder ved Stockholms politimyndigheds narkogruppe og var med ved indsatsen i Södra Teatern i Stockholm i januar i år, hvor omkring tyve personer blev anholdt for narko-kriminalitet under en koncert med Frej Larsson og hiphop-gruppen ODZ. Frej Larsson siger ifølge afhøringsrefereat, at han ikke har været i kontakt med Annika Ljung, men at han gerne vil møde hende. Han efterlyser desuden en debat, med eksempelvis Ljung, hvor kunstnere kan forklare deres til tider grænseoverskridende adfærd. 

“De anholder mig uden at fortælle mig, hvad jeg er mistænkt for, de giver mig masser af restriktioner. Jeg må ikke komme i kontakt med NOGEN, ikke foretage nogen opkald eller bare have en pen i cellen,” skriver Larsson i en pressemeddelelse. 

Ordene “Då Ska Hon Skjutas”, den primære årsagen til anholdelsen, er også titlen på en sang fra rapperen, en sang der er blevet udgivet i dag sammen med sangen #attgöreenannika – “at lave en Annika” – en hilsen til politiet og Annika Ljung, der indgav anmeldelsen. Sangenes fælles artwork er et sammensat billede af rapperens forhørspapirer. Lyt til sangene nedenfor.

LÆS OGSÅ: Nikolines hævnfantasi er ikke ulovlig

GAFFA har uden held kontaktet Frej Larssons advokat for en uddybende kommentar.

Midnatt #dåskahonskjutas #spotify

Et opslag delt af Frej Larsson (@frejlarsson) den

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA