x

Madonna-film mødes med skepsis

Madonna-film mødes med skepsis

Som tidligere nævnt her på GAFFA.dk har der været meget fokus på musikrelaterede film på dette års udgave af filmfestivalen i Berlin, og med Rolling Stones ude af byen rettedes al opmærksomhed mod Madonna.

Den 49-årige sanger, sangskriver, forfatter og skuespiller havde sin instruktørdebut "Filth & Wisdom" med til Berlin, hvor filmen fik sin verdenspremiere i går aftes.

Inden da havde Madonna beskrevet sin film i festivalens program, hvor hun blandt andet skrev:

"Jeg har altid været inspireret af film af Goddard [sic], Visconti, Passolini [sic] og Fellini, og håber, at jeg en dag kan lave noget, der kommer i nærheden af deres genistreger".

Den slags slipper ikke fordi den engelske presse, der kan rapportere, at Madonna til en pressekonference fortalte, at hun havde fået en del hjælp i den forberedende fase af sin mand filminstruktøren Guy Ritchie.

Filmen handler om tre venner, der deler en lejlighed i London, og som bliver nødt til at arbejde som henholdsvis stripper, S/M-escortmand og kassedame. Madonna blev derfor spurgt om, hvordan hun kunne forholde sig til de tre karakterer.

"På trods af hvad der fremstår som materiel succes, føler jeg stadig, jeg kæmper med modsætningerne i mit liv, livets dualitet. Jeg kæmper stadig med at finde min vej mod at forstå forskellen på rigtigt og forkert. At se ting for, hvad de er og ikke blive narret af illusioner, og jeg tror, jeg veksler mellem lys og mørke".

Inden pressekonferencen havde journalisterne haft mulighed for at se en pressevisning, og ifølge The Guardian var filmen som forventet en stinker.

The Telegraph bruger vage fraser som "ikke decideret pinlig" og "et ikke fuldstændig håbløst første forsøg" til at beskrive filmen. De beskriver desuden Eugene Hütz fra Gogol Bordollo i hovedrollen som A.K. som "en karakter der ser ud og lyder som en afvist karakter fra en Emir Kusturica-film - eller værre, som Borats kun en anelse mere cool fætter".

Reuters bruger ord som "ujævn" og "forfærdelig dialog og skuespilspræstationer", men lader sig alligevel charmere af filmens naive optimisme og charmerende karakterer og konkluderer, at de fleste journalister på festivalen faktisk syntes, filmen var bedre, end de havde forventet.

Det vides endnu ikke, hvornår filmen får dansk premiere, men i Berlin kunne Madonna afsløre, at hun allerede var i gang med et nyt filmprojekt.

Det drejer sig om en dokumentarfilm om Malawi, hvor hendes adoptivsøn kommer fra, og den får premiere til filmfestivalen i Cannes senere i år.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA