x

MØ kigger tilbage på barn- og ungdom i ny sang og video


Billederne i videoen er udvalgt af hendes forældre

MØ har netop udgivet en ny single med tilhørende video. Titlen er "Nostalgia", og i teksten kigger MØ tilbage på sin barndom og ungdom. Det samme gør hun i videoen, som består af en stribe fotos fra familiealbummet fra MØs barn- og ungdom i Ubberud uden for Odense. Se videoen ovenfor.

Billederne viser legene, veninderne, drengene og musikken med udgangspunkt i hjemmets klaver. Senere også den første kærlighed, festerne med faderens stjålne sprit i blodet og ikke mindst drømmen om at blive stor som Spice Girls. Billederne i videoen er udvalgt af MØs formodentlig meget stolte forældre.

Sangen er indspillet i samarbejde med den hyppige partner Diplo fra Major Lazer, og nummeret er da også præget af et dancehall-inspireret beat og byder på en talesyngende MØ i versene, inden hun bryder ud i mere melodisk sang i omkvædene. Sangerinden og sangskriveren med det borgerlige navn Karen Marie Ørsted har i øvrigt skrevet ny pladekontrakt med Columbia Records i USA og kommer dermed i stald med helt store navne som Adele, Beyoncé og Harry Styles, for ikke at nævne veteraner som Leonard Cohen, Bob Dylan og Bruce Springsteen.

"Nostalgia" er MØs første solosingle siden "When I Was Young" fra sidste efterårs ep af samme titel. Siden har hun dog både medvirket på Diplos single "Get It Right" og Noah Cyrus' "We Are..." Den nye single formodes at være en forløber for MØs længe ventede andet album. Det er i denne måned fire år siden, MØ udgav sit første og hidtil eneste album, No Mythologies to Follow, om end hun har udgivet adskillige singler og en enkelt ep siden da.

MØ er for tiden på turné i England og spiller i næste uge i det store O2 Brixton Academy i London med plads til næsten 5000 personer, inden hun fortsætter til USA og spiller to gange på den prestigefyldte Coachella Festival i Californien. Hendes indtil videre eneste danske koncert i år bliver på Heartland Festival.

LÆS OGSÅ: Her er de mest streamede kvindelige musikere

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA