x

Place On Earth vandt den sidste X Factor på DR

Place On Earth vandt den sidste X Factor på DR

Trioen Place on Earth er netop blevet udråbt som vinderne af X Factor 2018, det allersidste afsnit i talentshowet på DR efter 11 sæsoner. Showet fortsætter dog næste år på TV2.

Seerne valgte Place on Earth foran Jamie Talbot og Rasmus, hvor sidstnævnte ikke fik stemmer nok til at gå videre til den endelige finale.

Place on Earth var sat sammen af Thomas Blachman, der også var deres mentor.

X Factor blev indledt med et medley af årets liveshowdeltagere samt en række af de tidligere vindere og finalister, der fremførte Queen-klassikeren ”Don’t Stop Me Now”. Den allerførste vinder, Martin Hedegaard alias Saveus, glimrede dog ved sit fravær, men han var lovlig undskyldt, da han i aften giver en udsolgt koncert på Gimle i Roskilde.

Rasmus med efternavnet Therkildsen og kendt som ”den følsomme tømrer” sang først Beyoncé featuring Kendrick Lamars ”Freedom” med fyldig soulstemme og masser af mandlige dansere omkring sig. Sangen var valgt af Rasmus’ mentor, Remee.

Dernæst fortsatte Place On Earth alias Kathrine, Mille og Andreas med Arcade Fires ”Wake Up” med alle tre medlemmer på guitar – en akustisk og to elektriske. Deres optræden resulterede i en længere enetale fra deres mentor Thomas Blachman, der også havde valgt sangen, om at hylde barnet i os selv.

Jamie Talbot fortsatte med Muses ”Starlight” med hvid røg på scenen – og seks cheerleaders, som både Thomas Blachman eller Sanne Salomonsen syntes var noget malplaceret. Sangen var valgt af Talbots mentor, Remee.

Rasmus sang så det tidligere One Direction-medlem Zayns ”Pillowtalk”. One Direction blev i øvrigt, som mange vil vide, skabt af kasserede solister i det engelske X Factor i 2010, hvor de fik en tredjeplads og siden blev de mest succesfulde X Factor-deltagere nogensinde. Denne sang var ligesom de to næste valgt af producerne Andreas Krüger og Kewan, der skal producere den ep, som er en del af vinderpræmien. De to producere har tidligere arbejdet sammen med blandt andre Gulddreng, TopGunn, Gilli og Mads Langer og har allerede produceret de tre finalisters bud på en vindersang.

Place on Earth fortsatte med MGMT’s ”Electric Feel” syngende og dansende i en opretstående kasse i hver sin ensfarvede dragt.

Jamie Talbot fremførte herefter Ushers sexdryppende r&b-sang ”Good Kisser” med en trommeslager og en sensuel danserinde på scenen.

Herpå var det tid til et medley fremført af en række af årets kasserede deltagere, der sang Thomas Helmigs ”Det er mig, der står herude og banker på” og ”Dagen efter dagen derpå” samt ”Den, jeg elsker, elsker jeg”, som i 1988 blev et hit med Helmig, Søs Fenger, Anne Linnet og en af årets dommere, Sanne Salomonsen.

Så var der pause, og DR stillede om til en kort TV-Avis og en meget lang vejrudsigt.

LÆS OGSÅ: Den sidste X Factor-finale på DR – set fra skærmen

Den ægte Thomas Helmig kom efter pausen scenen for at synge sin aktuelle, dansevenlige single ”Vi er de eneste”, inden feltet skulle indsnævres, og vi skulle sige farvel til en af finalisterne.

Det blev Rasmus, der havde fået færrest seerstemmer, og han måtte derfor gå fra finalen med en tredjeplads.

Jamie Talbot sang herpå sit bud en vindersang, den elektrofunky "Goldmine” skrevet og produceret i samarbejde med de internationale sangskrivere Karen Poole, Jonatan Gusmark, Ludvig Evers og Bryn Christopher. Karen Poole har skrevet flere numre til Kylie Minogue og var også med til at skrive Emilie Esthers X Factor-vindersingle fra 2015, ”Undiscovered”.

Place on Earth sang som sidste bidrag i konkurrence deres bud på en vindersang, den eftertænksomme og melankolske, mens dog smådansable ”Young”, præget af Anders' akustiske guitar. ”Young” er skrevet og produceret i samarbejde med sangerinden Kwamie Liv og produceren Nicolai Kornerup, der blandt andet udgør den ene halvdel af duoen AyOwA – to kunstnere, der begge tidligere er blevet fortolket i X Factor.

Mens stemmerne blev talt op, blev scenen overgivet til den engelske popstjerne Anne-Marie, der sang sit aktuelle hit ”Friends” indspillet med den amerikanske producer Marshmello.

X Factor-præmien er som nævnt udgivelsen af en ep produceret af Andreas Krüger og Kewan samt en rejse til Los Angeles, hvor der over fire dage er privatundervisning hos Lady Gagas faste koreograf og visuelle instruktør, Richy Jackson, og sangtræning hos Eric Vetro, der er ”vocal coach” for blandt andre Ariana Grande, Katy Perry og Pink.

LÆS OGSÅ: Syv ting, jeg har lært af 11 sæsoner med X Factor

SE OGSÅ: Stor fotoserie med alle årets liveshowdeltagere gennem de forskellige programmer

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA