Nyhed

Ny dokumentar: Whitney Houston udsat for seksuelle overgreb

GAFFA.dk - alt om musik

Dramatiske omstændigheder omkring Whitney Houston blev afsløret ved offentliggørelsen af Kevin Macdonalds nye dokumentar "Whitney" ved Cannes-festivalen onsdag aften, skriver The Guardian. Tilsyneladende var den sensationelle sangerinde, hvis karriere nåede sit højdepunkt i slutningen af 80'erne og starten af 90'erne, offer for seksuelle overgreb i sin opvækst. Overgrebene stammede fra sangerindens ældre kusine, som også var vokalist, Dee Dee Warwick.   

Warwick var en del af soul-bølgen i 60'erne og 70'erne. Dog endte Dee Dee med at tilbringe meget af sin karriere i skyggen af sin ældre søster Dionne Warwick, som i udtryk trak på en mere gospel-inspireret retning. I slutningen af sin karriere agerede Dee Dee som regel backing-vokal på storesøsterens sange. Tilsyneladende skulle hun også både have forgrebet sig både på kusinen Whitney Houston og den senere NBA-stjerne og Whitneys bror, Gary Garland-Houston, da de var blot henholdsvis 7 og 9 år gamle. 

Dokumentaristen Kevin Macdonalds film skildrer popstjernens utrolige succes i musikbranchen med over 170 millioner solgte plader på verdensplan og som kulturelt fænomen i det hele taget og det tragiske misbrug af stoffer og alkohol, der gjorde, at hun siden sin storhedstid aldrig formåede at holde et jævnt niveau. Hun døde i 2012 i en alder af blot 48 år, hvor hun blev fundet livløs i et badekar med narkotiske stoffer i kroppen. Afhængigheden gjorde sig også gældende hos Dee Dee Warwick, og hun døde efter et længere medicinmisbrug i 2008, 63 år gammel. På tragisk vis forfulgte fortidens skeletter familien ned igennem generationerne, hvilket resulterede i, at Whitneys datter med Bobby Brown (et forhold, der var præget af voldelige episoder), Bobbi Kristina Brown, i 2015 gik bort på præcis samme vis som sin mor – Bobbi Kristina blev dog holdt i kunstig koma i flere måneder, inden lægerne kunne konstatere, at man intet kunne gøre for at bringe hende til bevidsthed.


Dette er ikke den første dokumentar om Whitney Houstons liv. Sidste år lavede Nick Broomfield filmen "Why Can't I Be Me?", der også kredsede om Houstons tragedier. Dog forfulgte denne film ikke ovenstående anklager, og familien havde på forhånd sagt god for netop denne film. Ud over overgrebene fortæller den nye film også om blandt andet Whitneys far, John Houston, der endte med at sagsøge sin datter i 2002 for 100 millioner dollars for kontraktbrud med faderens underholdningsselskab. 

Filmen "Whitney" får premiere i Danmark den 30. august.

 


ANNONCE