x

Kris Kristofferson spiller i Silkeborg

Kris Kristofferson spiller i Silkeborg

Den amerikanske country-stjerne og skuespiller Kris Kristofferson gav sidste år en række fremragende koncerter i Danmark i forbindelse med udgivelsen af hans glimrende plade ”This Old Road”.

Til disse koncerter kunne publikum opleve en legende i levende live, der både udviste spilleglæde og fuld musisk og lyrisk kompetence kun bevæbnet med sin guitar, sin mundharmonika og sin aldrende men bestemt stadig autoritære stemme.

Kristofferson har stået bag hits som ”Sunday Morning Sundown”, ”Me And Bobby McGee” og bidske politiske sange som ”Don’t Let The Bastards Get You Down” og ”Third World Warrior”, der var så skrap kost for hans daværende pladeselskab, at de fyrede ham.

På filmfronten vil de fleste nok bedst huske Kristofferson som Rubber Duck i Sam Peckinpahs trucker/outlaw-roadmovie ”Convoy” fra 1978.

Om Kristoffersons koncert i Tivoli sidste år, skrev GAFFAs anmelder bland andet:

”[…]det var country til benet. En mand og hans guitar. Og indimellem en mundharmonika. Som det sømmer sig for en country-stjerne. Eller som Kristofferson selv udtrykte det: ”It ain’t Bob Dylan, but it is all you get”.

Og publikum fik for formodentlig sidste gang lov at opleve Kris Kristofferson på dansk grund. Med tryk på formodentlig. For man har da lov at håbe, at historien gentager sig. […] Det var ganske enkelt fremragende.”

Heldigvis har historien gentaget sig, og billetterne er sat til salg via Billetnet.dk

Kris Kristofferson spiller i Silkeborg den 26. juli.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA