x

Iron Maiden indtager Danmark i morgen – sådan var de i Norge

Iron Maiden indtager Danmark i morgen – sådan var de i Norge

Metalveteranerne kan stadig

I morgen indtager Iron Maiden Royal Arena til en koncert, hvor der i skrivende stund er meldt få billetter tilbage. GAFFA Norges anmelder Vebjørn Svanberg Numme var til stede, da metalveteranerne gav koncert i Trondheim i går. Bandet viste en god blanding af håndværk og teater samtidig med at de lyste en gråvejrsaften op (ikke noget problem i Danmark lige nu!) i den nye Dahls Arena, og de får fem stjerner. Vebjørns tanker om koncerten følger heruder – advarsel: Sætlisten offenliggøres delvist undervejs, og i sin helhed nederst.

Trondheim Rocks er et nyt bidrag til Trondheims musikliv. Festivalen afholdes for første gang i år og husede i år store navne som Volbeat, Sabaton og ikke mindst Iron Maiden, samt profilerede norske bands som Kvelertak og Spidergawd, der spillede lige efter hinanden et par timer før Maiden.

Desværre for dem er dagens hovednavn i en klasse for sig: Hardrock-giganterne Iron Maiden tager nemlig fuldstændig over i Dahl Arena.

Fuld kontrol over sit publikum

Atmosfæren er til at tage og føle på, når "Aces High" tordner ud af højttalerne. De seks medlemmer, der med succes er kommet i 60'erne, flyver ud på scenen. Bandet vil ikke hvile, før de har hamret igennem både den teknisk udfordrende "Where Eagles Dare" og "2 Minutes to Midnight" som nogle af koncertens højdepunkter.

LÆS OGSÅ: Kom til spoken word med Bruce Dickinson

"Revelations" er også en af ​​aftenens bedste sange og viser, hvad Bruce Dickinson virkelig kan byde på. Både som frontmand og vokalist i højeste klasse har han fuld kontrol over sit publikum.

Legacy of The Beast Tour byder på gammelt og nyt. Den åbner op for en tematisk rejse gennem bandets katalog og giver os både fan-favoritter og nogle værker med lidt mere at tygge på. Sangene er lange, og det er helt fint. "Sign of the Cross", som de ikke har spillet siden begyndelsen af 00'erne, er en prog'et godbid, med masser af drama.

Anmeldelsen fortsætter under billedet.

Aftenens mest problematiske sang er "For the Greater Good of God", en fantastisk komposition, som bandet denne aften ikke helt får på plads, og som nogle gange bliver lidt haltende og usikker.

"The Clansman", "The Number of the Beast" og "Fear of the Dark" gør de allerede syngende fans fyr og flamme, før Nicko, Janick, Steve, Adrian, Dave og Bruce går af for første gang. De 20.000 publikummer er klart tilfredse, da bandet vender tilbage til scenen og spiller "The Evil That Men Do" "Hallowed Be Thy Name" og til sidst "Run to the Hiils".

Iron Maiden Setlist Trondheim Rocks 2018 2018, Legacy of the Beast

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA