x

Haim fyrer booking-agent efter kønsdiskrimination

Haim fyrer booking-agent efter kønsdiskrimination

Bandet med de tre søstre har netop fyret deres bookingagent efter at blive betalt betydeligt mindre end mandlige artister, skriver Consequence of Sound

”Det er skræmmende, og det er fucked up. Det er fucked up ikke engang at blive betalt halvdelen. Men at blive betalt en tiendedel? Det er sindssygt” udtaler Alana Haim til NME om episoden og grundlaget for bookingagentens fyreseddel. Trioen var utilfredse med at blive betalt væsentligt mindre i løn end de tilsvarende mandlige artister på en unavngiven festival. 

LÆS OGSÅ: Haim vender tilbage til Danmark

Kønsdebat og ligeløn er noget, som længe har præget debatten i musikindustrien, men det er som om, at der bliver ved med at dukke sager frem, og flere rapporter har vist, at kvindelige artister bliver betalt væsentlig mindre end de mandlige artister, skriver Consequences Of Sound. Dette er ikke et enestående eksempel på diskrimination i branchen. Mange festivaler bliver eksempelvis ofte kritiseret for at have for få kvindlige artister i forhold til mandlige på plakaterne.

Haim albumdebuterede i 2013 med albummet Days are Gone og udgav sidste år opfølgeren Something to Tell You. Et album, som GAFFA gav tre stjerner og skrev: "De skæve detaljer og skøre påfund er pakket så grundigt ind i beskyttende studie-vat, at man dårligt aner dem, og det er synd og skam, at charmen på dén måde er bort-produceret her i andet hug."

LÆS OGSÅ: Melodisk, men også steril vestkyst-pop

Trioen turnerer i øjeblikket Europa rundt med deres Sister Sister Tour og kommer i den forbindelse forbi København og Tap1 den 19. juni. Der er stadig ledige billetter.Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA