x

Netflix skaber dokumentarfilm om musiklegende

Netflix skaber dokumentarfilm om musiklegende

En ny dokumentarfilm om musikindustriens mastodont Quincy Jones, rammer Netflix til efteråret.

Der er efterhånden ikke de megastjerner, som den legendariske musikproducer og jazzmusiker Quincy Jones ikke har arbejdet sammen med gennem sin 60 år lange karriere – Beatles, Frank Sinatra, Michael Jackson for blot at nævne nogle få. 

Nu ønsker Netflix at ære det 85-årige musikikon ved at lave en dokumentarfilm kaldet Quincy, der giver et ærligt portræt af hans liv og følger ikonets musikalske evolution som trompetist, producer, dirigent, arrangør og filmkomponist. Netflix har formået at gøre projektet til et familieforetagende, idet dokumentaren er medproduceret af Quincy Jones' skuespiller-datter Rashida Jones. 

LÆS OGSÅ: 10 mindeværdige Grammy-øjeblikke

Den anden halvdel af filmens producere, Alan Hicks, har udtalt følgende om filmen: "Der er virkelig ingen som Quincy. Et rent spænd af hans karriere er uden modstykke. Men historien om ham som menneske er aldrig blevet fortalt omfattende. Det har været et privilegium at have hans tillid til at fange intime øjeblikke, der giver os et indblik i det stof, der har skabt manden". 

Filmen vil blandet andet kaste et lys over den mentorrolle, Jones formåede at skabe med kustnere som Michael Jackson, Will Smith og Oprah Winfrey. 

Jones, der gennem sin karriere har vundet 27 grammyer og har rekorden for flest Grammy-nomineringer, formåede tidligere på året at skabe et par overskrifter ved at foretage en række ærlige interviews omhandlende de musikere, han har samarbejdet med. 

LÆS OGSÅ: Producer Quincy Jones: – Michael Jackson stjal sange

Dokumentaren, Quincy,  har premiere den 21. september på Netflix. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA