x

Første vinder af KarriereKanonen er fundet

Første vinder af KarriereKanonen er fundet

Den første af tre talenter fra det danske vækstlag er på Smukfest netop blevet udpeget til vinder af talentudviklingsforløbet KarriereKanonen 2018: Hiphop-duoen Ravi Kumar alias rapper Sharon Kumaraswamy og producer Aske Knudsen, siger har spillet sammen i to år.
 
Blandt tidligere vindere af KarriereKanonen kan nævnes i dag etablerede navne som The Minds of 99, Katinka, Djämes Braun og mange flere.

– Vi har haft historiens stærkeste KarriereKanonen-felt, og de her tre navne er blandt de mest potente inden for hver deres genre, siger jurymedlem og P3-vært Pelle Peter Jensen. – I duoen Ravi Kumar har dansk rap fået den kvindelige stemme, vi har savnet. Vi elsker den eksplosive energi, budskaberne og den dansante internationale lyd.

Valget af vinderne er truffet efter et grundigt talentforløb, som kulminerede i går, hvor otte finalister optrådte på Smukfest. Efter koncerterne voterede en jury bestående af repræsentanter fra KarriereKanonens partnere: Bandakademiet, Smukfest, P3 og P6 Beat.

Hver vinder får nu skræddersyet et udviklingsforløb, som skal støtte deres videre musikalske liv. Derudover skal de tre vindere spille på på Smukfest 2019.  

Hvad føler I lige nu, Ravi Kumar?

– Vi har en fest lige nu. Vi er helt oppe at ringe, siger Sharon Kumaraswamy. – Vores koncert i går gik sindssygt godt, og vi havde også brugt lang tid på at indøve den.

Hvordan vil I beskrive jeres egen musik?

Sharon: – Det er faktisk sjovere at lytte til, hvordan andre beskriver den. Der var en journalist, der sagde, at vi blander fest og protest. Det synes jeg lød godt. En anden har kaldt musikken det arabiske forår møder karnevallet i Rio.

– Eller Missy Elliott og Beastie Boys til technofest i en forladt maskinhal, tilføjer Aske Knudsen.

Hvem er I inspireret af?

Sharon: – Jeg er dårlig til at høre ny musik, og når jeg hører ny musik, finder jeg ud af, at det er gammelt. Men for eksempel Azelia Banks' "212", Nicki Minajs "Monster" og Peaches.

Hvad er jeres ambitioner?

Aske: – Nu vil vi gerne have udgivet noget musik, vi har en masse numre liggende. Måske kommer der noget allerede i september, vi ved dog ikke, om det bliver en single eller en ep.

Jeres tekster er til tider samfundskommenterende, hvorfor betyder det noget for jer?

Sharon: – Min yndlingsform for underholdning, for eksempel standup er, når kunstnerne kan sige noget kritisk og samtidig tviste den lidt, så det samtidig er vildt sjovt eller kreativt, og det er jeg meget inspireret af. 

Hvad henviser jeres navn til?

Sharon: – Min far, der var fra Sri Lanka, og han var også rigtig god til at forene noget kritisk og noget sjovt.

Talentforløbet blev grundlagt af DR i 2002 som et initiativ til at fremme kunstnere med danske tekster – dengang vandt navne som Magtens Korridorer, Tue West og Marie Key Band. I 2009 udvidede man sin partnerkreds, så KarriereKanonen blev et bredt funderet talentforløb, der også fokuserer på at udvikle musikere inden for felter som koncerter, sangskrivning og branchekendskab.

Du kan høre vinderen her:

www.dr.dk/musik/karrierekanonen/

 

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA