x

MØ fylder 30 år i dag

MØ fylder 30 år i dag

Danmarks store darling, MØ fylder i dag 30 år. Et stort tillykke skal det lyde herfra.

Den 13. august 1988 blev Karen Marie Aagaard Ørsted Andersen født. Hun trådte sine barndomssko samt tilbragte sine teenageår i provinsbyen Ubberud, nær Odense. Det fynske talent er sidenhen blevet Danmarks helt store verdensstjerne. Humørbomben og den ekspressive sangerinde har udgivet store globale hits, samarbejdet med store internationale stjerner og givet koncerter på nogle af de største scener i verden.  

Inden solokarrieren brugte MØ sin tid i punkduoen MOR med veninden Josefine Struckmann, hvis mest kendte nummer har titlen "Fisse i dit fjæs". Sidenhen er det kun gået en vej for Karen Ørsted, hvilket er fremad. 

"Lean On", "Cold Water" og "Final Song" er blot en lille håndfuld af MØs mange hits, som vi formentlig alle har hørt en gang eller to. I 2013 brød hun igennem som soloartist, hvor hun i marts blev P3s Uundgåelige med "Pilgrim". Samme år vandt den unge musiker to statuetter ved uddelingen af GAFFA-Prisen – Årets Kvindelige Kunstner og Årets Nye Danske Navn. Igennem tiden har hun vundet flere priser, både ind- og udenlandske, i 2014 vandt hun P3 Prisen, som hun fik overrakt af sit store idol Melanie C fra Spice Girls. 

MØ er ikke længere et nyt navn, hverken på den danske musiksscene eller den internationale. Hun har for alvor fæstnet sit navn fast med sit unikke og store talent.

LÆS OGSÅ: MØ om sit kommende album: – Jeg er nok lidt en Peter Pan-type

MØ udgav debutalbummet, No Mythologies to Follow i 2014. Efterfølgeren, Forever Neverland, er på trapperne og vil lande i landets pladebutikker den 19. oktober. Singleforløberen "Sun in Our Eyes" er lavet i i samarbejde med dj og producer Diplo, sangerindenes hyppige samarbejdspartner. Tidligere har de blandt andet samarbejdet på kæmpehittet "Lean On". 

MØ spillede under årets netop veloverståede Smukfest, en koncert som GAFFA tilddelte fem stærke stjerner til med følgende storrosende ord: "Hun er energisk som få på scenen, engagerer oprigtigt med sit publikum og misser ikke på et tidspunkt i koncerten en tone eller takt". 

I forbindelse med koncerten på Smukfest interviewede GAFFA den store stjerne, om det kommende album og det skarpe hjørne som MØ i dag runder: "Jeg har altid været rædselsslagen for at blive ældre, og jeg er nok lidt en Peter Pan-type, sådan en, der ikke helt vil erkende, at nu skal man have voksenansvar. Sangene på pladen handler meget om angsten for, hvad det næste kapitel er". 

LÆS OGSÅ: Mageløse MØ fik sunget Bøgeskoven i gang

Til efteråret drager MØ på en Europaturné, som afsluttes med en stor finalekoncert på hjemmebanen i Royal Arena den 1. december, som bliver MØs hidtil største danske indendørskoncert. Billetsalget er i fuld gang.

Lyt herunder til "Pilgrim", som blev startskudet på MØs imponerende musikkarriere. Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA