x

Ringo-skulptur halshugget

Ringo-skulptur halshugget

Det kan umiddelbart være svært at forestille sig, hvordan den godmodige trommeslager Richard Starkey - aka Ringo Starr og forhenværende medlem af en kvartet ved navn The Beatles (billedet) - kan gøre nogen så grundigt sure, at de vil klippe hovedet af en statue af ham.

Men det er ikke desto mindre lige nøjagtigt, hvad der sket med en hæk-skulptur udført af den italienske kunstner Franco Covill og forestillende den celebre trommetæsker i hjembyen Liverpool. Det er engelske Uncut, der kan berette om helligbrøden.

Og hvad værre er: at plante-versionen af Ringo således har lidt samme skæbne, som adskillige gange har overgået Langelinies Lille Havfrue, formodes at være et målrettet, personligt angreb. Dels har hærværksmanden ikke ødelagt figurerne af de øvrige tre bandmedlemmer, og dels er det faktisk anden gang på kort tid, at den kunstfærdigt udklippede janitshar dekapiteres.

Årsagen - tro det eller lad være - skulle være, at Ringo i et interview til BBC i januar formastede sig til at sige, at han intet savnede ved hjembyen Liverpool, som ellers i år lanceres som Europas "kulturhovedstad". Ak ja.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA