x

Gendannes Fielfraz?

Gendannes Fielfraz?

I forbindelse med GAFFAs 25 års jubilæum har vi sat os for at opdrive musikere, der har en fortid i hæderkronede, men nu opløste bands for lige at høre, hvordan de går og har det.

Derfor kunne man i marts-nummeret af GAFFA læse et interview med Claus Hempler, der opdaterede os lidt på, hvad de forskellige medlemmer af hans gamle band Fielfraz har brugt de sidste syv år på, siden bandet spillede deres sidste koncert. Det var som opvarmning for The The i december 2000 på Train i Århus, og siden da har bandet ligget stille.

Hempler lægger sjovt nok ud med at påpege, at Fielfraz aldrig officielt er blevet opløst, men skynder sig dog at sige, at "Fielfraz nu snildt kan betragtes som en hedengangen størrelse uden umiddel fremtid".

Derfor kan det virke underligt, at der 15. februar i år blev oprettet en Fielfraz-side på MySpace med en håndfuld Fielfraz-sange i playeren og kun ganske lidt information om bandet. Men endnu mere underligt er det, at man på koncertkalenderen finder en koncertdato. Folkene bag har nemlig under Upcoming Shows skrevet "11. april: Vega – måske".

En tur på Claus Hemplers MySpace-side afslører desuden en kommentar lagt af Fielfraz, hvor koncertdatoen gentages og det er her ti-øren begynder at falde. Det viser sig nemlig, at Claus Hempler skal give koncert samme dato på netop Vega, og derfor kan man begynde at rationalisere sig frem til, at Fielfraz måske vil dukke op samme aften.

Claus Hemplers seneste album "Return Of The Yes Man", og de to første Fielfraz-udgivelser er alle udsendt af Sony BMG, og derfor ringede GAFFA til A&R Manager Jon Lynge for at høre, om gruppen var i gang med at lancere en gendannelse eventuelt i forbindelse med udgivelsen af et opsamlingsalbum.

- Der har længe været snak om et opsamlingsalbum, men det blev langt lidt på hylden for at fokusere på Claus’ seneste plade. Så der er ikke en plade på vej med Fielfraz, men man ved jo aldrig, hvad der kan ske til en koncert.

Denne lidt vage kommentar underbygger blot, at der er et eller andet under opsejling. Men indtil videre kan vi ikke gøre andet end at opfordre til at holde øje med MySpace-siden, og så eventuelt dukke op på Vega og se, om Claus Hempler har tænkt sig at kaste sig ud i "Surfer" endnu engang.

Claus Hempler (og måske Fielfraz) giver koncert i morgen 11. april på Vega.

Besøg Fielfraz på MySpace


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA