x

Tedeschi Trucks Band gentager dansk koncertsucces

Tedeschi Trucks Band gentager dansk koncertsucces

Til foråret rammer amerikanske Tedeschi Trucks Band Danmark med hele to blueskoncerter.

Tilbage i 2017 spillede Tedeschi Trucks Band to udsolgte koncerter i Amager Bio og Værket i Randers, og nu er det 12 mand stærke bluesorkester klar til at gentage succesen til april, atter med to koncerter, én i Værket (Randers) og én i Amager Bio (København), henholdsvis 11. og 12. april. Næsten præcis to år efter de forrige koncerter.

Bluesorkesteret er under stærk anføring af frontfigurerne og blues-power-ægteparret Susan Tedeschi (Grammy-nomieret solist) og Derek Trucks (Grammy-vindende guitarist), der i 2007 sammenflettede deres to bands og stiftede, hvad der i 2010 skulle blive til Tedeschi Trucks Band. Siden da har bandet fusioneret elementer fra både blues, jazz, rock, qawwali, gospel og soul.

Bandet er kendetegnet ved en stor musikalsk begavelse og er sammensat af dygtige musikere på henholdsvis tangenter, blæsere, strenge, percussion og store korsemmer. Deres grundfilosofi lyder: ”Improvisation frem for komformitet”, hvilket bevirker koncerter med stor alsidighed.

Bandet har gennem tiden udgivet fem album, hvor deres seneste livealbum Live at The Fox Oklahoma blev nomineret til en Grammy, hvilket understreger bandets stærke satsning på liveperformance. Dereck Truck udtaler selv: ”Jeg har endnu ikke selv fundet det her bands øvre grænse”. I øjeblikket arbejder de på opfølgeren til 2016-udgivelsen Let Me Get By.

Ved bluesorkesterets seneste liveperformance i Amager Bio tilbage i 2017 anerkendte GAFFA med hele seks stjerner med titlen ”Magisk klassisk koncert med mestre”.  

LÆS OGSÅ: Magisk klassisk koncert med mestre

Varm op med en "Tiny Desk Concert" hos NPR:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA