x

Thomas Helmig og Susanne Bier skaber musical

Thomas Helmig og Susanne Bier skaber musical

Succesfilmen "Den skaldede frisør" bliver til musical

Thomas Helmig og Susanne Bier er gået sammen om at skabe en musical ud af Susanne Biers succesfilm Den skaldede frisør fra 2012. Musicalen har premiere i Falconer Salen i København 5. marts 2020 og spiller i København, inden den rykker til Aarhus med premiere i Musikhuset 24. april 2020. Billetsalget er allerede i gang.

Det er første gang, Helmig skriver sange til en musical, men i 1999 skrev han den engelsksprogede titelsang til Susanne Biers film Den eneste ene, og det gjorde indtryk, fortæller Bier.

"Da Thomas lavede titelnummeret til Den eneste ene, ramte han noget meget præcist ved filmen. En særlig uskyldsfuld romance, som var håbefuld uden at være sentimental. Lige siden har jeg haft lyst til at lave noget med ham igen. Thomas er helt sin egen, og alligevel føler jeg et kunstnerisk slægtskab med ham, som gør, at jeg er sikker på, at hans sange til Den skaldede frisør vil gøre musicalen endnu mere gribende end filmen," siger hun i en pressemeddelelse.

Thomas Helmig fortsætter:

"Da Susanne ringede og spurgte, om jeg ville skrive sange til Den skaldede frisør, sagde jeg ja, før hun havde stillet spørgsmålet færdigt. Jeg har altid kunnet genkende dele af mig selv i hendes film, og siden vi arbejdede sammen sidst, har jeg håbet på, at vi kunne stikke hovederne sammen igen. Susanne og jeg taler, på mange måder, samme sprog, så jeg glæder mig til at springe på hovedet ned i den her musical."

Hovedrollerne spilles af Xenia Lach-Nielsen, Maria Lucia, Niels Olsen, Silas Holst, Bodil Jørgensen (der også var med i filmen) og Benjamin Boe.  

Plottet i den romantiske komedie er som følger: Ida er frisør. Hun har mistet alt sit hår efter kemo, og hendes mand Leif er hende utro med én fra arbejdet. Philip er direktør og har mistet sin kone ved en ulykke og er sikker på, at hans liv er forbi.

Benedikte, hans irriterende svigerinde, vil dog meget gerne frelse ham. Så det hele er lidt rodet, nu hvor de alle sammen skal til bryllup i Italien, hvor Philips søn Patrick og Idas datter Astrid skal giftes. 

Filmen havde Trine Dyrholm, Kim Bodnia, Pierce Brosnan og Paprika Steen i hovedrollerne og blev set af mere end to millioner mennesker.

Thomas Helmig får travlt med at skrive sange til musicalen, og måske derfor giver han ikke koncerter i en længere periode fra nu. "Vi ses engang i næste årti," skrev han forleden på Facebook, efter at hans turné var sluttet i Malaga.

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA