Nyhed

Larsens søn deler svære mindeord

GAFFA - 35 år i musikkens tjeneste

I går morges sov hele Danmarks spillemand ind med familien ved sin side. I et offentligt opslag på Facebook deler hans næstældste søn Sylvester nu nogle af de mange følelser, der har ramt ham i forbindelse med afskeden med sin musikerfar.

Kim Larsen har i løbet af sin godt halvtreds år lange karriere bjergtaget et bredt publikum med sine ærlige tekster og fængende melodier. Foruden at have sat dybe fodspor i den danske musikskat er en del af kærligheden dog også møntet på Larsens orignale og underfundige person – noget som det seneste døgns landesorg blot har bekræftet. Men selvom manden bag de mange hits var en højtelsket karakter, har mange historier i årenes gang angivet, at han kunne være noget vanskelig at have nær.

LÆS OGSÅ: Nekrolog: Kim Larsen 1945-2018


I et hudløst ærligt opslag på Facebook sætter den næstældste søn Sylvester – ligeledes sanger og sangskriver – nu ord på nogle af de gnidninger, han oplevede i relationen med sin far. 

"Gennem de senere år var vores forhold til hinanden blevet mere distanceret og konfliktfyldt, som følge af uenigheder og gamle sår i familien der havde svært ved at hele. Min far kunne være stejl, uforsonlig, voldsomt opfarende og havde ofte svært ved at indrømme egne fejl, mens han fremhævede dem hos andre. Nej, han var langt fra perfekt den gamle. Men hvor jeg dog elskede ham."

Sylvester tilstår i opslaget der mest af alt minder om et afskedsbrev, at hans fars død ramte ham hårdere end forventet og der falder da også et par kærlighedserklæringer af på vejen – dette på trods af, at han siden forældrenes skilsmisse i 1994 kun har set sin far sporadisk.


LÆS OGSÅ: Gasolin'-legende mindes Kim Larsen med smukke ord

Kim Larsen døde 30. september og blev bare 72 år. Han var omgivet af sin kone Liselotte Kløvborg Larsen og sine seks børn, Pelle, Sylvester, Alice Eva, Molly, Lui og Hjalmer, da han sov ind.


ANNONCE