Nyhed

U2 gav det danske publikum flere live-sjældenheder

GAFFA - 35 år i musikkens tjeneste

U2 spillede i weekenden to koncerter i Royal Arena, København. Da den ikoniske gruppe trådte op på scenen søndag aften, var det med to klassikere på sætlisten. Numre, som de ikke har spillet live i flere år. 

For tiden drager U2 verden rundt med deres "Experience + Innocence Tour". I søndags fik det danske publikum sig en glædelig overraskelse, da rockbandet satte et par gamle kendinge på sætlisten, titelnummeret til The Unforgettable Fire fra 1984 samt "Stay (Faraway, So Close!), et nummer, som Bono & The Edge sidst spillede akustisk i 2011 og ikke har performet live i den oprindelige udgave siden 1993. "The Unforgettable Fire" har de heller ikke spillet live siden 2011. Se publikumsoptagelser af sangene nederst i artiklen. 

Ydmere spillede U2 også “Who’s Gonna Ride Your Wild Horses” for første gang på den europæiske del af turnéen. For at lave plads til disse numre, skrottede de “Iris (Hold Me Close)", “Cedarwood Road”, “Sunday Bloody Sunday” og “Until the End of the World", som ellers har været en fast del af sætlisten, og som de også spillede aftenen forinden i Royal Arena. Ændringen af sætlisten har skabt overskrifter i udlandet blandt andet i musikmagasinet Rolling Stone.

LÆS OGSÅ: U2 hyldede Kim Larsen i Royal Arena

Aftenen forinden havde U2 også spillet for danskerne. En koncert, hvor GAFFAs anmelder Henrik Friis var til stede og kvitterede med tre stjerner, og påpegede, at der manglede nogle flere af de ældre numre fra bagkataloget. Noget, som det danske publikum altså fik den efterfølgende aften. 

Søndag aften skabte U2 endnu et stående bifald, da de hyldede Kim Larsen, som vi måtte tage afsked med søndag morgen. Da koncerten var ved at være forbi, sagde Bono fra scenen, at bandet ville dedikere koncerten til Kim Larsen, hvis foto derpå tonede frem på storskærmen med påskriften "Kim Larsen 1945-2018", hvorefter Bono reciterede teksten til Gasolin'-klassikeren "This Is My Life".

LÆS OGSÅ: Tynget af visuals og understregninger





 

ANNONCE