x

Her er de 300 mest spillede sange med Kim Larsen

Her er de 300 mest spillede sange med Kim Larsen

Det er nu to dage siden, vi måtte sige farvel til kongerriets største spillemand, der, trods sin død, er allestedsnærværende og i høj grad lever videre gennem sin musik. Sangskriverforeningen KODA afslører nu troubadourens 300 mest spillede sange.

Det er de færreste af os, der ikke er i stand til at placere et Kim Larsen-nummer, når vi hører det. Som regel genkender vi nummeret ved allerførste anslag, hvorefter et bredt smil i bedste Larsen-stil former vores læber. Den rebelske spillemand mestrede at forvandle sine skæve tanker til fængende melodier tilsat letforståelige ord af den fineste poesi, og ikke blot skrev han ualmindeligt gode sange – han skrev også rigtig mange af dem! Men hvilke sange var egentlig de mest spillede?

LÆS OGSÅ: Nekrolog: Kim Larsen 1945-2018

Det spørgsmål svarer KODA nu på, idet sangskriverorganisationen netop har bragt en liste over de 300 mest spillede sange i det offentlige rum – alt fra tv, radio og streamingtjenester til cafeer, butikker, træningscentre og festivaler – i det enorme repertoire, som Larsen har forskønnet den danske sangskat med i mange generationer og forhåbentlig vil blive med også længe efter sin død.

Godt de første tredive pladser er besat af de helt store evergreens fra både Gasolin' og Larsens solorepertoire, såsom "Om lidt", "Langebro" og "Midt om natten", mens få mindre rodfæstede sange da også har fundet sin vej frem på listen som blandt andet "Sømand ombord".

LÆS OGSÅ: Derfor fik GAFFA aldrig et interview med Kim Larsen

På førstepladen ligger, knap så overraskende, en yderst skinnende perle. Det er naturligvis "Kvinde min" – efterfulgt af "This is My Life" og "Rabalderstræde". Se hele listen i KODAs artikel lige her.

Larsen har gennem sin godt halvtreds år lange karriere gang på gang bjergtaget publikum med nummer 1-favoritten "Kvinde min", hvilket tydeligt ses i følgende video fra 2015:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA