x

Hele Danmark hylder Kim Larsen i aften med mindeoptog

Hele Danmark hylder Kim Larsen i aften med mindeoptog

I aften er der sat en masse mindeoptog i værk for at hylde nationalskjalden Kim Larsen. De tre helt store mindeoptog foregår i København, Aarhus og ikke mindst Odense. 

Mange af landets byer, store som små, har også været ude at arrangere mindeoptog for at ære Larsen. I aften (fredag) kl. 19 foregår der et mindeoptog i Aarhus. Optoget vil starte på Rådhuspladsen med tale fra viceborgmesteren, Camilla Fabricius. Herefter er der fællessang og dernæst optog gennem byen med afslutning ved Domkirken, Store Torv, hvor der opfordres til at lægge blomster foran kirken. 

I hjembyen Odense er der også stablet en række arrangementer på benene. I aften kl. 18 vil der foregå et fakkeloptog, hvor de fremmødte vil mødes ved Munke Mose og gå gennem byen, hvor de til sidst ved ende ved Sortebrødre Torv ved Lørups Vinstue, hvor der lagt op til fællessang med "This Is My Life" og "Om lidt". Undervejs vil Kim Larsen-kopibandet En Lille Pose Støj spille et par numre ved Amfipladsen. Ydermere vil fodboldholdet OB om lørdagen hylde ikonet med fællessang og sørgebind, når de skal møde AGF i superligakampen. 

LÆS OGSÅ: Nekrolog: Kim Larsen 1945-2018

Hovedstaden vil også hylde legenden, når de starter deres mindeoptog kl. 18 i aften. Optoget starter ved Sofiegården, som herefter vil strække sig henover Langebro, Gammeltorv og Nytorv, hvor der skal synges fællessang og høres anekdoter fra måde musikere og folk, der kendte Larsen personligt. På Gammel Torv vil der være et musikområde, hvor musikere kan komme og fortolke Kim Larsens numre, af navne kan blandt andet nævnes Rasmus Nøhr og Tue West. Til sidst synger Rasmus Nøhr for, mens der ved fællessang bliver sunget "Kvinde Min", "Pianomand" og til slut "Om Lidt".

LÆS OGSÅ: Sådan har GAFFA anmeldt Kim Larsens albums (1992-2017)


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA