x

Bjørn Eidsvåg på vej med nyt

Bjørn Eidsvåg på vej med nyt

Bjørn Eidsvåg fortæller selv på sin My Space-profil, at han selv ser sig færdig med 12 nye sange, som skal udgøre den kommende plade, der efter al sandsynlighed får titlen ”Pust”. (At ”puste” betyder på norsk at trække vejret.)

Eidsvåg ser selv den kommende plade som den sidste del i en trilogi, der startede med den storsælgende ”Tålt” fra 2001, som bl.a. indeholdt hittet ”Mysteriet Deg”, som han indspildte sammen med svenske Lisa Nilsson, og som i Norge blev kåret som årets sang. Denne plade forholdt sig til ”den voksne” kærlighed.

Eidsvågs seneste plade ”Nåde”, som pladeselskabet fejlagtigt forudså som kommercielt selvmord, handlede udelukkende om døden, men også denne plade blev en stor succes både hos anmeldere og pladekøbere.

Den kommende plade ”Pust” hylder, ifølge Eidsvåg selv, det, som er smukt og opbyggeligt.

Bjørn Eidsvåg, der i Norge har passeret et pladesalg på en million, har efterhånden fået et solidt tag i det danske publikum også og turnerer gerne hernede to gange om året, senest sidste måned.

Eidsvåg, der foreløbig har udgivet 21 plader, har indspillet sammen med bl.a. danske Karen Busch og Anne Dorte Michelsen og har bl.a. lavet sangen ”Eg Ser”, som Sissel Kyrkeby har gjort kendt i hele Skandinavien.

Til sommer drager Eidsvåg og band i øvrigt på turne med førnævnte Lisa Nilsson. Foreløbigt desværre kun i Norge.


Bjørn Eidsvåg på My Space

Bjørn Eidsvågs norske hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA