Nyhed

Tønder Festival offentliggør hovednavn – og seks andre

GAFFA - 35 år i musikkens tjeneste

John Prine vender tilbage som hovednavn på Tønder Festival – samtidig offentliggøres seks øvrige kunstnere

Den store amerikanske sangskriver og folk-legende John Prine lukkede i 2015 Tønder Festivals Telt 1 med en koncert, som GAFFA tildelte fem store stjerner. Til næste sommer vender den 72-årige veteran tilbage og giver sin eneste danske koncert som hovednavn på Tønder Festival 2019. Med sig i bagagen har han blandt andet spritnye sange fra albummet The Tree of Forgiveness, der er Prines første udspil i 13 år.

På plakaten er der flere navne, der vender tilbage til folk- og rootsfestivalen i Tønder. Det drejer sig om skotske Skipinnish, der spillede deres traditionelle skotske musik på festivalen i år. Også Kate Rusby – en af de helt store stemmer i britisk folk – har besøgt festivalen tidligere, og det samme har Julie Fowlis, der fortolker den gælisk-skotske tradition.


LÆS OGSÅ: Det synes publikum om Tønder Festival 2018

Et af de mest sejlivede navne på den danske musikscene giver også koncert på Tønder næste år. Med 70-årige Annisette Koppel i front kunne The Savage Rose sidste år fejre deres 50 års jublilæum, og næste år skal bandet åbne festivalen. Gruppens vilde og enestående historie er blevet indfanget i GAFFA-skribent Michael Gonzalez' nye bog "Ild og Frihed".

For blot fire år siden udgav det amerikanske folk-band The Ghost of Paul Revere deres debutalbum, men trioen er hurtigt steget i graderne på den amerikanske musikscene. Med banjo, bas og guitar har de rødder i den amerikanske bluegrass-tradition, men er blevet beskrevet som "holler folk", da de gør brug af "call-response"-elementer i stil med field holler-traditionen, der blev sunget af slaverne i sydstaternes marker.


LÆS OGSÅ: Sangerinden med den store stemme og det endnu større hjerte fylder 70

Britiske Martin Haley er også kommet på plakaten, så festivalprogrammet dækker indtil videre over følgende navne: John Prine (USA), Kate Rusby (UK), The Savage Rose (DK), Bjørn Eidsvåg (NO), Skipinnish (SCO), The Ghost of Paul Revere (USA), Martin Harley (UK), Julie Fowlis (SCO), Finbar Furey (IRL), Chris Smither (USA), Jenn Grant (CAN), Old Man Luedecke (CAN), Leslie Stevens (USA), Caitlin Canty (USA), The Tweed Project (ENG, SCO) og James Keelaghan (CAN).

Tønder Festival finder sted fra den 22. til den 25. august 2019, og billetter kan købes HER.


Varm op med John Pines klassiker "Angel From Montgomery" fra hans selvbetitlede debutalbum:

 

ANNONCE