Nyhed

Skov og Aidt går sammen om sorgen

GAFFA - 35 år i musikkens tjeneste

Kira Skov og Naja Marie Aidt er gået sammen om projektet "Sorgen i Kunsten", som måneden ud vil føre dem rundt i landet.

Sangerinde og komponist Kira Skov og forfatter Naja Marie Aidt har det til fælles, at de begge har været udsat for personlige tragedier i form af tab, der for en stund har ført dem ind i livets mørkeste kammer og for evigt afmærket sig i dem. Tilmed har de begge skabt et værk med udgangspunkt i sorgen.

De to kvinder er nu gået sammen om projektet "Sorgen i Kunsten". Her vil de besøge en række af landets kirker, biblioteker og kulturhuse, hvor de, i øjenhøjde med publikum, vil spille og læse op fra deres sorgbearbejdende værker. Samtalerne vil ved hver opførsel være ledet af en moderator, valgt af stedet.


LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: Kira Skov ekkoer i sorgens dal

I 2015 døde Aidts 25-årige søn, Carl. Det kom der bogen Har døden taget noget fra dig så giv det tilbage ud af – et litterært mesterværk, der sætter ord på den ubærlige sorg, det er at miste sit barn.

I 2017 døde Kira Skovs mand, musikeren Nicolai Munch-Hansen, og blot et år efter udgav hun det dybfølte og dystre album The Echo of You om deres kærlighed og det endelige farvel.


Begge dødsfald var pludselige, uventede og konsekvensen af tragiske ulykker.

ANNONCE