x

Tako Lako vandt Emergenza

Tako Lako vandt Emergenza

Lørdag aften fandt den danske finale af den internationale talentkonkurrence Emergenza sted i Store Vega i København. 14 bands havde fundet vej til finalen, og vinderen blev gruppen Tako Lako, der ifølge sig selv spiller Balkan-musik med rock’n’roll-attitude. Bandet går nu videre til den nordiske finale i Stockholm 1. juni – og måske herfra videre til den internationale finale i Taubertal i Tyskland 8.-10. august.

GAFFAs reporter Nynne Hein Møller var til stede i Vega, og hun skriver blandt andet følgende om aftenen:

”Aftenen bød på talent, entusiasme og musikalsk spændvidde, der i den grad var indiskutabelt. At vi lever i et musikalsk beriget land, var de 14 koncerter et pragteksempel på, og den danske musikscene kan med rette se frem til de mange, spirende bands, der kommer til at indtage vores øregange.”

Nynne Hein Møller drypper dog også lidt malurt i bægeret, for som hun påpeger: ”Om konkurrencen så er helt fair, kan derimod diskuteres. Aftenens første bands led under et lille publikum, og da vinderen delvis kåres ud fra publikumsstemmer, er det måske ikke kun det musikalske indhold, men også hvilket band der har flest tilhængere i form af venner og bekendte, der er med til at afgøre konkurrencen.”

Publikum valgte 10 ud af de 14 bands, der skulle gå videre til dommerkomitéen, som så ville foretage den endelige vurdering. Dommerkomitéen bestod af pladeselskabsfolkene Nicolaj Bundesen og Christian Møller fra henholdsvis Copenhagen Records og ArtPeople, bookeren Malte Erbs fra Offbeat og GAFFAs skribent John Fogde.

De 14 deltagende bands var i øvrigt som følger:
Kicking Against The Pricks
Via Vikí
Vola
The Imaginary Orchestra of Mr. Kite
Queen Anne Chair
Green Lives
Rated R
Stanza
Diamond Drive
Mute The Band Press Play
Tako Lako
Vault Attack
Captain Mirage
RockNoPhobia

Sidste år var det New York-gruppen Fire Flies, der vandt den internationale finale. I 2005 var de internationale vindere danske Rock Hard Power Spray.

Læs en længere reportage fra finalen

Emergenzas danske hjemmeside

Tako Lako på MySpace


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA