x

Radiohead laver miljøvenlig appel

Radiohead laver miljøvenlig appel

Der er nok ikke de store chancer for, at Radiohead rejser i individuelle helikoptere, når de til juni sætter gang i deres europæiske turné.

I hvert fald har gruppen opfordret deres fans til at benytte de mest miljøvenlige transportmidler, når de skal bevæge sig til en af bandets sommerkoncerter.

Denne omtanke for miljøet har også fået gruppen til at sige nej til at spille på dette års Glastonbury Festival.

Thom Yorke til The Sun om deres afslag til den berømte engelske festival:

"Det, vi prøver at gøre, er kun at spille i områder, der har en infrastruktur med offentlig transport. Så det udelukker Glastonbury i år".

Bandet håber, at deres fans så vidt muligt vil bruge offentlig transport eller minimere brugen af personbiler ved at rejse sammen. Grunden til denne appel er en undersøgelse, som forskere på Best Foot Forward har lavet for Radiohead i forbindelse med deres to turnéer i USA i 2003.

Undersøgelsen bestod i at finde frem til, hvor meget CO2-udslip der forekom, når koncertgængere rejste til og fra bandets koncerter. Resultatet var, at netop fans der rejste til koncerterne havde allerstørst indflydelse på hele tourens CO2-udslip.

For at hjælpe deres fans med at rejse på mere miljøbevidst vis er Radiohead i deres koncertkalender kommet med bud på de mest miljøvenlige rejsemetoder til og fra bandets koncerter.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA