x

The William Blakes er tilbage med album og tour

The William Blakes er tilbage med album og tour

Lover store sange med store arrangementer

The William Blakes er tilbage med et nyt album og en dansk turné efter en længere udgivelsespause. Den alsidige gruppe med Kristian Leth i front var ellers meget aktive i årene 2008-2014, hvor de udgav deres første seks album i løbet af seks år. Siden 2014's Purple Ball har bandet dog ikke udgivet et album, men deres syvende udgivelse, 1991 er nu sat til at udkomme i marts.

1991 er indspillet i løbet af 2018 i København, Bösebo og New York, og i 2019 vil bandet spille en række koncerter rundt omkring i Danmark med en blanding af nyt og ældre materiale.

Trods tavsheden på udgivelsesfronten har The William Blakes givet spredte optrædener, blandt andet tre udsolgte koncerter på Huset i København i 2018, og publikums entusiasme har været noget af drivkraften til den nye indspilning, fortæller de.

“Der var en periode, hvor vi ikke var helt klar over, hvor vi var på vej hen,” siger Bo Rande fra bandet. “En periode, hvor vi selv mistede troen på The William Blakes. Men folk blev ved med at dukke op til koncerterne. Og det blev en bekræftelse af, at bandet var større end vores tvivl. At det rent faktisk eksisterede.”

LÆS OGSÅ: Total fest i Vega

Efter grundige overvejelser gik bandet i studiet i løbet af sommeren i STC i København med lydtekniker Mads Nørgaard. Her indspillede de grundsporene til den nye plade. Arbejdet fortsatte i Brooklyn, New York, hvor forsanger Kristian Leth bor og blev afsluttet over nytår i bandets hus i Bösebo i Småland i Sverige.

“Vi er gået efter at genskabe en musik, nogle af os lyttede til, da vi var børn,” siger Kristian Leth. “De nye numre er klaversange, ligesom hos mine gamle helte Supertramp, Elton John og The Beatles. De er stilistisk et godt stykke fra The William Blakes’ første plader. Målet har været at skrive store sange med store arrangementer, og at indspille dem live i samme rum."

Bandet debuterede fire af de nye sange i oktober på Huset i København, og lige før jul udgav de singlen "Gone", indspillet i samarbejde med producer Jon Schumann. Hør "Gone" nedenfor.

De fire medlemmer har alle sideløbende med bandet medvirket i andre konstellationer – Frederik og Fridolin Nordsø i The Mountains, Bo Rande i Blue Foundation og Kristian Leth som soloartist. Leth er også en produktiv forfatter, der siden 2014 både har udgivet en digtsamling, en fantasyroman, en samtalebog med DNA-forskeren Eske Willerslev og en politisk debatbog.

The William Blakes kan opleves følgende steder:

03.05 Kulturmaskinen, Odense

04.05 Vershuset, Næstved

09.05 VoxHall, Aarhus

10.05 Hotel Cecil, København

11.05 Harders, Svendborg 

Varm op med "Gone":


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA