x

Den Gale Pose tager på genforeningsturné

Den Gale Pose tager på genforeningsturné

To koncerter er offentliggjort – flere følger

Efter otte års stilhed vender et af Danmarks store hiphop-navne fra slut-90'erne og start-00'erne tilbage. Den Gale Pose alias Jesper "Jokeren" Dahl og Nick "Coldhands" Kvaran i selskab med Szhirley og DJ Static har besluttet, at de i 2019 tager på landevejen sammen igen. De starter genforeningen i Tivoli til Fredags Rock 26. april og optræder også i Tivoli Friheden i Aarhus 10. maj. Flere datoer offentliggøres løbende.

Genforeningen har været på tale længe, men på grund af det tredje medlem Rasmus Bergs pludselige og alt for tidlige død i november sidste år har Den Gale Pose haft mange overvejelser om deres turné – men de har valgt at gennemføre i hans ånd og ære. 

LÆS OGSÅ: Rasmus Berg fra Den Gale Pose er død

Den Gale Pose var i 1990’erne med til at definere en ny lyd i dansk rap. De startede karrieren i slutningen af 1980’erne, og gruppen bestod dengang af Jesper Dahl (Jokeren), Rasmus Berg (B), Nicholas Kvaran (Coldhands) og Blæs Bukki, som senere forlod gruppen og blev medlem af Malk de Koijn.

I start- til midt 90’erne boede gruppen i Los Angeles under navnet Madness 4 Real, hvor de arbejdede som freelanceproducere og i den forbindelse kom til at arbejde sammen med legender som Eazy-E og Ice Cube.

Gruppen vendte hjem til Danmark igen i 1996, hvor de udgav deres første album Mod rov, der blandt andet bød på hittet "Flere ho's". I 1998 udgav de albummet Sådan er reglerne, der indeholdt kæmpehittet "Spændt op til lir". Den Gale Pose udgav i 2001 deres tredje album Definitionen af en stodder , hvorfra blandt andet titelnummeret blev et hit, men året efter valgte gruppen at indstille samarbejdet. Det førte til, at Jokeren gik solo i 2003 med albummet Alpha Han, der blandt andet indeholdt hittet "Havnen".

Den Gale Pose offentliggjorde 3. marts 2011 i tv-programmet Go' Morgen Danmark, at de havde gendannet gruppen og gav dagen efter koncert i K.B. Hallen som en del af den store Respekt Vol. 2-koncert med Flopstarz, Sund Fornuft og Rockers By Choice. Siden da har der været stille omkring den stilskabende danske rap-gruppe, men nu er de tilbage igen.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse af Den Gale Pose i KB Hallen, marts 2011

Den Gale Pose kan opleves følgende steder:

26.04.2019 – Tivoli, København
10.05.2019 – Tivoli Friheden, Aarhus

Flere koncerter offentliggøres løbende


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA