x

King Diamond kommer til Danmark

King Diamond kommer til Danmark

Den danske metal-konge spiller sit første danske headline-show siden 2006

Skønt lørdag den 10. august 2019 er en sommerdag, så bliver genoprejste K.B Hallen indhyllet i mørke og infernoer af tung buldrende guitar og skinger skrige-vokal, når det danske heavy metal-koryfæ King Diamond giver koncert.

King, der lyder det borgerlige navn Kim Bendix Petersen, har spillet som hovednavn på Copenhell i både 2013 og 2016, men til sommer er han klar til at spille det, der bliver hans første danske headline-show i helt eget navn siden 2006.

LÆS OGSÅ: Stilskaberen King Diamond

Metalsangeren har turneret verden over de sidste par år, hvilket tilbage i januar 2019 udmundede sig i udgivelsen Songs for the Dead Live. Om den kommende turné udtaler King selv:

– Det føles meget som det, vi lavede i gamle dage. Vi har en helt ny sceneproduktion med os, nye sange, gamle sange, vi aldrig har spillet live før, og selvfølgelig nogle klassikere, der er indhyllet i en ny sky af mørke. Jeg garanterer, det bliver et horrorshow, I aldrig vil glemme.

LÆS OGSÅ: Stilskaberen King Diamond varsler album

Support-navnet vil blive udgjort af det polske black metal-band Batushka. Bandet debuterede i 2015 og har ligesom King Diamond en meget teatralsk side, da de optræder iført kutter og bruger kirkehymner i deres musik. Det tegner altså til at blive en mindeværdig mørk aften i København.

King Diamond startede i 1981 sin karriere som sanger i det indflydelsesrige black metal-band Mercyful Fate. Gruppens intense metal-lyd, okkulte æstetik og teatralske sceneshows blev også gennemgående elementer i King Diamonds solokarriere, der siden 1986 har affødt blandt andet det anerkendte album Abigail og Grammy-nominerede Give Me Your Soul...Please.

King Diamond optræder lørdag d. 10. august 2019. Billetsalget starter fredag d. 15. marts klokken 10.00, og billetter kan købes på livenation.dk og billetlugen.dk.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA