x

VIDEO: Jack White bruger walkie-talkie til at mixe ny musik

VIDEO: Jack White bruger walkie-talkie til at mixe ny musik

Den evigt excentriske garagerock-komponist Jack White tager lettere ukonventionelle metoder i brug for at klargøre ny musik med The Raconteurs

Overlad det til Jack White at finde underfundige måder at omgås teknologien på i forbindelse med produktion af musik. Hvad end det drejer sig om hans mangeårige sværgen til gamle analoge båndoptagere eller hans køb og renovering af en vinyloptager-bås fra 1947, hvormed han producerede Neil Youngs A Letter Home fra 2014, så er hr. White som regel god for en aparte tilgang til indspilningsprocessen. Dette er da også tilfældet ifølge en artikel fra NME, der beretter, at White har taget piratradio-metoder og walkie-talkie i brug for at mixe den kommende Raconteurs-sang ”Shine the Light On Me”

LÆS OGSÅ: Neil Young: A Letter Home

I en Instagramvideo forklarer White, hvordan bandet bruger en radiotransmitter til at afspille master-udgaven af sangen på en ledig FM-frekvens, som går igennem til en bilradio uden for studiet. Bandmedlemmerne sidder i bilen og lytter til sangen, som den kommer til at lyde i radioversion, og herved kan de give besked om ændringer og justeringer til studieteknikerne via walkie-talkie. Videoen kan ses på The Raconteurs officielle Instagram

Bandet forklarer om denne tilgang:

”Det får mixing-processen til at gå meget hurtigere og reducerer mængden af remixing, som finder sted, når musikere føler, at de har ramt det [lyden] rigtigt i selve studiet, kun for at lytte til det på vej hjem og finde ud af, at stortrommen er for høj.”.

I december 2018 udgav The Raconteurs for første gang i 10 år ny musik i form af de to singler ”Sunday Driver” og ”Now That You’re Gone”. Supergruppen, som består af Jack White, Brendan Benson, Jack Lawrence og Patrick Keeler, har desuden varslet nyt fuldlængdealbum i 2019.  

The Raconteurs optræder ved årets Heartland Festival på Midtfyn.

LÆS OGSÅ: Heartland klar med seks nye navne


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA