x

Two-tone-pioner Ranking Roger er død

Two-tone-pioner Ranking Roger er død

Sangeren fra det engelske band The Beat er død i en alder af 56

The Beats' officielle Facebook meldte i går ud, at deres sanger og frontmand Roger Charley, alias Ranking Roger (venstre på billedet), er død.

”Han kæmpede og kæmpede. Roger var en fighter. Desværre gik Roger fredeligt bort for få timer siden omgivet af sin familie. Rogers familie vil gerne takke til alle for deres konstante støtte i disse svære tider. Mere vil blive fortalt i de kommende dage.”

Artiklen fortsætter efter opslaget:

En NME-artikel beretter, at Roger fik et hjerteslag i sommeren 2018 og efterfølgende har været alvorligt syg.

Roger blev født i Birmingham, England i 1963, og i 1978 var han med til at danne gruppen The Beat (kendt som The English Beat i Nordamerika), som fusionerede elementer fra ska, punk-rock, pop og new wave og blev pionerer inden for genren two-tone. Blandt deres mest kendte sange er ”Mirror in the Bathroom”, ”Stand Down Margaret” og ”Drowning”. Efter bandets første opløsning dannede Roger General Public sammen med bandkollega Dave Wakeling. Bandet udgav to studiealbums i midt-80’erne. Roger fandt sammen med The Beat i 00'erne, og så sent som i januar 2019 udgav de studiealbummet Public Confidental.

Roger har udgivet flere soloplader og har gennem sin mangeårige karriere samarbejdet med navne som Neville Stable (The Specials), Joe Strummer og Mick Jones (The Clash), Andy Growcott (Dexys Midnight Runners) og Sting.

Flere musikere har delt deres sorg over Rogers død på sociale medier.

Folkpunk-musiker Billy Bragg har skrevet på Twitter: ”Virkelig ked af at høre, at Ranking Roger er gået bort. Hvil i fred, Rude Boy”:

Neville Stable har skrevet: ”Mig og min superven Ranking Roger og Murphy ved Rogers sidste show. Jeg er knust over at miste Roger, min Special Beat partner”:

Det engelske reggae-popband UB40 har også kondoleret:

En biografi om Rogers liv udkommer senere i år, med Roger selv som medforfatter.

The Beat feat. Ranking Roger "Maniac":

LÆS OGSÅ: The Selecter & The Beat: Jamaicanske rytmer indtager Danmark


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA